Profesorul Dimitrios Tseleggidis, care a fost apropiat timp de decenii de Sfântul Efrem Katounakiotul, l-a întrebat odată ce fel de lucrare este ecumenismul.

Ecumenismul este condus de duhuri viclene și este dominat de aceste duhuri rele

Ecumenismul este condus de duhuri viclene și este dominat de aceste duhuri rele

Gheronda i-a răspuns atunci:

„Această întrebare, copilul meu, mi-a pus-o chiar altcineva mai devreme. Eu nu am studiat acest subiect. De aceea, pentru că a trebuit să răspund, am primit o întrebare și nu aveam nicio părere în această privință, m-am dus la chilia mea și m-am rugat și L-am rugat pe Hristos să mă instiinteze ce este ecumenismul. Apoi i-am dat răspunsul respectivului, și anume că ecumenismul este condus de duhuri viclene și este dominat de aceste duhuri rele”.

Când tânărul profesor Tseleggidis de atunci l-a întrebat cum a fost instiintat de acest lucru, Gheronda Efrem i-a răspuns:

„După rugăciune, chilia mea s-a umplut de o duhoare insuportabilă, care mi-a adus intunecare în suflet, si chiar nu am mai putut respira…

„În toate cazurile în care cei pentru care mă rog sunt încurcați cu vrăjitorie, cu duhuri rele, aceasta este modalitatea prin care sunt înștiintat. Uneori primesc si răspuns verbal, dar în acest caz, acesta a fost răspunsul și am certitudinea absolută că ecumenismul nu este de la Duhul Sfânt, ci este propagat de duhurile rele”.

Sursa: https://www.impantokratoros.gr/F99EA4A8.el.aspx