Selectați pagina

Ecumenism la Orhei?

Ecumenism la Orhei?

În Duminica a IV-a după Paști, a Slăbănogului, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a liturghisit la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. În timpul slujbei, papistaşul “monsignorul” Andrei (Caniato),  arhimandritul Dionisie (Papavasileu) şi protoiereul Trifan Bulat au fost decoraţi de către Ierarh cu distincţii eparhiale.

Pe parcursul întregii liturgii papistaşul s-a aflat in sfănta biserica sau chiar în sfintul altar. Creştinii nu s-au opus, indignat sau alertat, ci “cu dragoste şi în pace” alături de păstor au mulţumit oaspeții din Italia pentru “sprijin și ajutor”.

Mai multe citiţi aici: http://www.eparhia-edinet.md/2014/05/11/in-duminica-a-iv-a-dupa-pasti-a-slabanogului-prea-sfintitul-nicodim-episcop-de-edinet-si-briceni-a-liturghisit-la-catedrala-sf-irh-nicolae-din-orhei-2/

Cine cunoaşte mai multe detalii, rugam să comentaţi.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

7 Comentarii

 1. marele Păcătos

  exact, se pare că monsignorul Andrei Caniato a avut rol de observator, pentru că ecumeniştii din Biserica Ortodoxă şi papistaşii eretici pe viitor au ca scop catolicizarea tuturor bisericilor Ortodoxe, respectiv fiind părăsite de către Domnul Duhul Sfânt slujbele..şi toate tainele care mai sunt azi valabile.

  Creştinii care văd aşa ceva, trebuie să-i anunţe în taină pe majoritatea enoriaşilor care nu pricep nimic, spunând să-i alunge pe catolici, în caz contrar, aşa poki şi acele hramuri trebuiesc părăsite obligatoriu.

  pokii ecumenişti o fac de dragul dracului banului, şi desigur că nu mai are credinţă în Învierea Domnului, iar dacă are – amar..

  cercetaţi duhurile neispitindu-le cu viclenie, căci Dumnezeu este iubire.

  e cam în toată lumea tulburare, dar dacă suntem ortodocşi – trebuie să fim încercaţi, credinţa se încearcă prin nevoinţe, şcoala pregătirii se pare că i-a cam expirat termenul, acum la treabă

  Răspuns
  • Artemie

   as vrea sa aud ce zice mitropolitul despre asta.

  • marele Păcătos

   Frăţioare Artemie, nu un singur om, chiar dacă are Har întocmai cu Apostolii, trebuie să schimbe lumea, ci ea însăşi trebuie să se schimbe, să vrea a se curăţi, a se spovedi, a se îndrepta, a se spăla de toată murdăria, apoi şi Dumnezeu ar da glas Apostolilor şi tuturor preoţilor să povăţuiască la Sfinţire turma de oi, dar atâta timp cât turma e din capre încăpăţinate, ce să facă păstorul cu ele?
   problema nu stă în Vladâca Vladimir, Mitropolitul nostru cel iubit, ci în noi.
   ce folos va fi – să se aducă jertfă Mitropolitul, dacă noi pe noi, fiecare personal şi individual nu ne iubim, de alta, am avea frică de Dumnezeu, am iubi şi pe aproapele nostru, şi desigur că ne-am curăţi de tot răul, dar aici este înţelepciunea pildei Semănătorului, Credinţa nu în toată inima dă roadă, sau în care s-a prins – la prima încercare ea se pierde.

   Sfântul Arhanghel Uriil în cartea Sfântului Enoh zice aşa, sfârşitul va veni atuncea când se vor umple cetele căzute, respectiv, Dumnezeu prin Pronia Sa face aşa, ca oamenii singuri să fie aleşi, după credinţa lor, adică, în cine credinţa este mare – are parte de Viaţă, iar în cine este mică – poate avea şi el parte de Viaţă, iar cine nu are credinţă – acela nici de Viaţă nu poate avea parte.
   Fiecare îşi este judecător, şi cum măsoară aşa şi i se va măsura.
   Cine împlineşte Poruncile smerindu-se – are şanse de salvare, la asta trebuie să fie cugetarea omenească.
   sau şi mai simplu, cugetarea trebuie să fie la Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnezeu Duhul Sfânt, la Măicuţa Domnului Pururea Fecioara Maria şi la Sfântul Înger Păzitorul omului.. doar aşa Dumnezeu va povăţui tainic sufletele în Împărăţia Bucuriei Nesfârşite!

  • Artemie

   da, majoritatea nu au credinta, cu toate ca se numesc ortodocsi. Avem ceea ce meritam, cu parere de rau. M-am dezamagit in crestinii nostri. Parca-s crestini dar cind ii intrebi ce parere au despre homosexuali, ei spun ca toti sunt liberi si ca nu-i afecteaza si ca fiecare face ce vrea.

 2. marele Păcătos

  Episcopul Nicodim cu ereticii;
  Episcopul Anatolie (Botnari) cu poponarii…

  iată şi am ajuns la cuvintele Sfintei Măicuţe Pelagheea: În vremea Lui Iisus Hristos a fost 1 vânzător printre Apostoli, iar la sfârşitul vremurilor vor fi 11 Apostoli vânzători iar 1 cu Hristos, se pare că.. acestea deja pe faţă se arată.

  Agresivitatea este de la duşmanul nevăzut, de aceea trebuie cu cel mai mare calm păstrat blândeţea, dar adevărul trebuie mărturisit nu din pizmă, ci din durere prin compătimire fiind-că precum Iuda vânzătorul nu are iertare, la fel nici cei ce-L vând pe Hristos azi – nu pot să pretindă la iertare, dacă numai nu se pocăiesc aici pe pământ de lepădarea şi trădarea lor.

  Răspuns
 3. marele Păcătos

  ce folos să înnoţi marea întreagă, iar la mal ajungând să te îneci?
  episcopul trebuie să mărturisească adevărul şi să fie de un duh cu cei ce sunt gata să moară pentru Hristos!
  iar cei ce se tem de scârbe mai mult decât de Dumnezeu – nu-L iubesc pe Dumnezeu!

  Răspuns
 4. irina

  ca veni vorba de ecumenism……dar ce este asta..cind intr-un sat din tara noastra, sfinta cruce cu care preotul binecuvinteaza este cruce catolica….piciorusele Mintuitorului unul peste altul…si minutele parca aninate in jos…????iata asta ce-i?si iata cum trebuie sa procedeze enoriasii in acest caz, zic de cei care cunosc…??????

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.