Selectați pagina

Ecumenism la Alba-Iulia: Monumentul Unirii sfinţit de ortodocşi şi greco-catolici

Ecumenism la Alba-Iulia: Monumentul Unirii sfinţit de ortodocşi şi greco-catolici

1 decembrie 2018. Sfințirea Monumentului Unirii de la Alba Iulia de către ecumenistul Daniel, apoi greco-catolicii îl „sfințesc” și ei sub privirile acestuia și ale pseudo-patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului.

CANONUL 45 apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII)

Episcopul sau presbiterul sau diaconul, daca numai s-a rugat împreuna cu ereticii, sa se afuriseasca; iar daca le-a permis acestora sa savârseasca ceva ca clerici (sa savârseasca cele sfinte), sa se cateriseasca.

(10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.) 

Mai crede cineva că acest patriarh nu e ecumenist? Sau a asistat doar din complezență la slujba greco-papistașilor?

Dacă ar fi fost ortodox, n-ar fi permis acestora să-și facă simulacrul lor de slujbă, sau ar fi părăsit locul. Le-ar fi spus că sunt eretici și în înșelare i-ar fi povățuit să se facă ortodocși. Dar n-a făcut asta nici el, nici celălalt pseudo-ierarh cu numele de patriarh al Ierusalimului.  Și pentru că ambii sunt ecumeniști și nu consideră o problemă asistarea la o slujbă a ereticilor deja condamnați, ambii sunt pasibili de întreruperea pomenirii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. ECUMENISM LA ALBA-IULIA: MONUMENTUL UNIRII SFINŢIT DE ORTODOCŞI ŞI GRECO-CATOLICI | ortodoxiadreaptacredinta - […] https://www.aparatorul.md/ecumenism-la-alba-iulia-monumentul-unirii-sfintit-de-ortodocsi-si-greco-ca… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *