Selectați pagina

Ecumenism in Moldova: Preoti de la mitropolia basarabiei se roaga cu papistasii impreuna

Ecumenism in Moldova: Preoti de la mitropolia basarabiei se roaga cu papistasii impreuna

CItăm ştirea „A început școala – cu binecuvântarea lui Dumnezeu” de pe site-ul http://catolicmold.md :

La 1 septembrie, prima zi a toamnei calendaristice, școlile din Republica Moldova și-au redeschis larg porțile pentru a-i primi pe copiii dornici să se revadă cu colegii, să-și salute învățătorii, pentru a-și continua împreună periplul pregătirii lor educaționale și profesionale. Pentru a-i întări spiritual și a-i încuraja pe acest drum, ei au fost invitați zilele trecute de către părinții parohi în bisericile parohiale ca să fie binecuvântați.

Un moment deosebit a avut loc în incinta Liceului teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, din imediata vecinătatea a Catedralei „Providența divină”, unde episcopul Anton, însoțit de părintele Mihai Balan și părintele Petru Ciobanu s-a întâlnit, la inițiativa celor doi corifei ai plăcintăriei care funcționează în acest spațiu, doamna Ala domnul Sergiu, cu corpul profesoral și angajații plăcintăriei, și, împreună cu părintele arhimandrit Andrei Caramalău și însoțitorii săi de la Mănăstirea ortodoxă „Sfântul Andrei” din Durlești, au purces la sfințirea cantinei și a întregii școli, invocând peste toți binecuvântarea lui Dumnezeu și mijlocirea tuturor sfinților.

Evenimentul a fost cu atât mai semnificativ cu cât a avut loc tocmai în Ziua Limbii Române, o zi de sărbătoare pentru românii de pretutindeni, zi de mare însemnătate mai ales pentru populația autohtonă cu suflet românesc, întrucât, prin votul miilor de participanți adunați la Marea Adunare Națională în istorica zi de 31 august 1990, limba română a devenit limba de stat.

Pe de altă parte, acest moment deosebit ce se repetă în fiecare an, contribuie și la păstrarea și consolidarea relațiilor de apropiere și amiciție între preoții din ambele Biserici, fapt care îmbucură și poporul creștin și contribuie la creșterea spiritului de toleranță și de apropiere între cele două Biserici creștine.

A consemnat Pr. Petru Ciobanu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. v.m.

  Da ce sta parintele cu capul plecat, a primit un 2 sau il mustra constiinta?

  Răspuns
  • Matei

   Mă gîndesc că poate să stea anume aşa, din cauza unei profunde smerenii.

 2. v.m.

  Smerenie in fata Domnului ci nu a papistilor care au alungat pe Dumnezeu. Sa luptam impotriva planului lor de a ne spurca credinta, de altfel ne inghite iadul pe toti. Tradare nu smerenie! Sa vada Sfintul Stefan smerenia lor, caci le taie pe loc aceste capuri smerite, pentru ei ar fi mai bine caci „vai si amar de acela prin care vine smi teala”

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке