Selectați pagina

E ok sa omori civilii

E ok sa omori civilii

Israel_lebanon_mideast_fightingUltimele saptamani ne-au invatat o lectie importanta: fortele armate ale unui stat pot ucide cati civili doresc, fara sa se teama de consecinte. Desigur, cu conditia sa fie de partea “corecta” a baricadei si sa aiba mass-media de partea lor. Daca nu, e ok sa impuste si ziaristii “ostili”, care nu relateaza suficient de entuziast eroismul trupelor guvernamentale in lupta cu populatia neinarmata.

In Ucraina, de exemplu, s-a vazut clar ca sutele de civili ucisi in bombardamente nu sensibilizeaza opinia internationala. Distrugerea caselor de catre proiectilele de artilerie sau de catre tirurile avioanelor de atac este acceptata tacit ca o conditie pentru infrangerea rebelilor sau macar pentru descurajarea lor. In WWII, englezii au dezvoltat o tactica a “covoarelor de bombe” care sa ucida cat mai multi civili pentru a demoraliza trupele Axei.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OU1ElqDsuBk[/youtube]

In Israel, deasemenea, raidurile aviatiei militare au ucis zeci de civili fara ca aceste crime sa sensibilizeze Occidentul. Da, veti spune, este pretul pentru uciderea a trei adolescenti israelieni. Totusi, putem sa ne intrebam: cine spune ca adolescentii au fost ucisi de Hamas? Nu exista nici o dovada in acest sens.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FgGDtDR21LE[/youtube]

Tin minte foarte clar cum SUA cereau interzicerea zborurilor militare ale aviatiei siriene pentru ca, luptand impotriva rebelilor, bombardamentele aviatice puneau in pericol vietile civililor. SUA au tacut si in Ucraina, cum tac si in Israel, facandu-se ca nu vad cum aviatia militara este folosita pentru a teroriza si a extermina civilii.

Scris de Razvan Bibire, contrasens.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *