Selectați pagina

E oficial: În locul unui moldovean plecat din țară, vin doi străini

E oficial: În locul unui moldovean plecat din țară, vin doi străini

Este fals că Republica Moldova va ajunge o țară depopulată. Datele statistice confirmă contrariul, în fond, un adevăr și mai trist: conaționalii noștri pleacă din Republica Moldova, iar în locul lor vin străinii.

 
Conform datelor Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe parcursul anului 2016, din ţară au plecat pentru a se stabili cu domiciliul permanent în străinătate 2 507 persoane. Cei mai mulți dintre ei au plecat în Rusia — 857 persoane, SUA — 623, Ucraina — 375, Germania — 285, Israel — 181, ne relateaza sputnik.md

Este important de menționa că cei care au plecat sunt tineri. Majoritatea emigranţilor, atât femei, cât şi bărbaţi, fac parte din grupele de vârstă de 20-29 de ani şi 30-39 de ani.

Aceste informații au fost făcute publice de Biroul Național de Statistică, care a publicat pe site-ul său raportul “Situația demografică în Republica Moldova în anul 2016”.

În capitolul “Migraţia Externă” a raportului, specialiștii Biroului menționează că “o parte a emigraţiei din ţară este compensată de repatrierea persoanelor originare din Republica Moldova şi de imigranţi”.

Este important de precizat că numărul străinilor care vin în țara noastră este de patru ori mai mare decât cel al moldovenilor care se reîntorc în Patrie.

“Potrivit informaţiei prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, în anul 2016, permis de şedere (permanentă şi temporară) au primit 4 080 de cetăţeni străini şi 573 repatriaţi. Scopul imigrării persoanelor: studii — 21,3%, muncă — 25,8%, imigraţia de familie — 35,3 şi alte cauze 17,6%”, precizează experții Biroul Național de Statistică.

Totodată, numărul străinilor care vin în Republica Moldova este de aproape două ori mai mare decât a moldovenilor care își părăsesc Patria.

În 2016, din Republica Moldova au plecat 2 507 persoane, dar eu venit 4 080 de cetăţeni străini.

Din păcate, raportul Biroului Național de Statistică nu precizează din ce țări au venit respectivii și câți dintre ei sunt originari din țările Asiei Centrale și a Africii de Nord.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *