Selectați pagina

E oficial! Facebook va cenzura mesajele anti-vaccinare din grupuri sau din feed-ul utilizatorilor

E oficial! Facebook va cenzura mesajele anti-vaccinare din grupuri sau din feed-ul utilizatorilor

Facebook anunță o decizie fără precedent. Rețeaua de socializare va reduce frecvența mesajelor anti-vaccinare din grupuri și comunități, dar și din feed-ul fiecărui utilizator. Într-o declarație trimisă Edupedu.ro, reprezentanții Facebook explică:

Tot ce amenință siguranța și securitatea comunității este o prioritate pentru noi. Lucrăm pe mai multe fronturi ca să prevenim răspândirea pe Facebook a conținutului fals sau înșelător – conținutul anti-vaccinare este eligibil pentru verificare și lucrăm la mai multe metode de a-l detecta și a-l combate în mod eficient. 

Am aflat că mesajele anti-vaccinare nu ajung să fie foarte răspândite în feed-ul persoanelor din rețea, sau pe platformă, în general, dar pot apărea pe Grupuri sau în căutări, așa că explorăm măsuri suplimentare pentru a combate cel mai bine acestă problemă – cum ar fi reducerea sau îndepărtarea acestui tip de conținut din recomandări, inclusiv din ”Grupuri cărora te-ai putea alătura”, și demontarea mesajelor de acest fel din rezultatele căutărilor, în timp ce ne asigurăm că informații de cea mai bună calitate și din sursele cele mai sigure sunt disponibile. 

În plus, depunem separat eforturi in privința conținutului înșelător sau de slabă calitate, pe teme de sănătate, din cauza daunelor pe care le poate produce oamenilor și societății. Pe termen lung, lucrăm în sensul să eliminăm din rândul recomandărilor conținutul pe teme de sănătate ce poate fi dăunător și să reducem distribuția acestuia în căutări și în news feed, pe lângă prioritizarea conținutului de mai bună calitate și din surse cu autoritate mai puternică.

Trebuie notat că nu toate grupurile “anti-vaccin” sunt la fel – unele sunt pe teme de stil de viață, ce discută medicină “alternativă”, altele sunt mai degrabă grupuri de discuție unde diverse persoane exprimă individual opinii și așa mai departe, deși unele cu siguranță răspândesc informații discreditate, dănunătoare.

Cum se întâmplă cu mare parte din conținutul cu care avem de-a face în zona gri a integrității, găsirea unui echilibru între a capacita libertatea de expresie a opiniilor și a garanta siguranța comunității este o provocare și avem de lucru în continuare, dar suntem pe deplin angajați să facem ceea ce trebuie, spun reprezentanții Facebook.

Sursa: https://www.edupedu.ro/facebook-va-reduce-sau-indeparta-mesajele-anti-vaccinare-din-grupuri-sau-din-feed-ul-utilizatorilor/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Mai rău decât în nazism și comunism: FACEBOOK VA CENZURA MESAJELE ANTI-VACCINARE DIN GRUPURI SAU DIN FEED-UL UTILIZATORILOR – Stiri Extreme - […] Citeşte mai mult pe aparatorul.md: E oficial! Facebook va cenzura mesajele anti-vaccinare din grupuri sau din feed-ul utilizatorilor https://www.aparatorul.md/e-oficial-facebook-va-cenzura-mesajele-anti-vaccinare-din-grupuri-sau-din-… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *