Selectați pagina

E lege: Vom aveam întreprinderi de incinerare a deşeurilor

E lege: Vom aveam întreprinderi de incinerare a deşeurilor

Controversata lege care prevede incinerarea deşeurilor în întreprinderi specializate a fost promulgată de preşedintele Igor Dodon. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial, relatează publika.md

Anterior, preşedintele Comisiei Mediu şi Dezvoltare Regională, Violeta Ivanov, i-a cerut şefului statului să nu o promulge şi să o întoarcă în Parlament pentru consultări, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Activiştii civici au criticat faptul că legea a fost aprobată în grabă, chiar dacă proiectul nu avea toate avizele şi nu au fost organizate consultări publice.

Directorul executiv al Mişcării pentru Dezvoltarea Durabilă “GREEN Moldova”, Annaslav Yakovenko, spunea că în spatele legii s-ar afla interesele de afaceri ale familiei şefului statului Igor Dodon. Fratele acestuia, Alexandru Dodon, a pus împreună cu fiul procurorului general al Federației Ruse, Igor Ceaika, bazele unei afaceri în domeniul colectării gunoiului.

Potrivit siteului bbc.ru, compania a fost înregistrată oficial în data de 30 august, la Moscova. Igor Ceaika deţine 40% din întreprinderea de prelucrare a deşeurilor în Rusia, iar fratele şefului statului, Alexandru Dodon  – 10 la sută. A doua jumătate este deţinută de un alt om de afaceri rus. În acelaşi timp, Annaslav Yakovenko a declarat că legea aprobată de Parlament nu prevede niciun mecanism clar în cazul incinerării deşeurilor şi astfel metodele ieftine şi de calitate proastă din Rusia ar putea fi preluate şi de ţara noastră, sub protecţia alianţei de guvernare.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Lupei, a declarat atunci pentru Publika TV că aceste afirmații sunt lipsite de temei şi nu au legătură cu realitatea.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii