Selectați pagina

După o intensă confruntare, Siria acuză Israelul de sprijinirea teroriștilor

După o intensă confruntare, Siria acuză Israelul de sprijinirea teroriștilor

Ministerul de externe sirian a trimis o scrisoare secretarului general al ONU și președintelui Consiliului de Securitate al ONU, care conține o critică vehementă a Statelor Unite și a Israelului cu privire la agresiunea lor obișnuită pe teritoriul sirian.

Concentrându-și atenția asupra atacului coaliției conduse de SUA în satul al-Safa, care a condus la decesele a peste 30 de civili, precum și la presupusele lovituri de joi ale forțelor aeriene israeliene, scrisoarea a susținut că atacurile exprimă “nerespectarea de către SUA a valorilor umanitare și sfidarea sa pentru dreptul internațional”.

“Crearea coaliției americane este complet contrară principiilor și bazelor dreptului internațional”, a spus scrisoarea citată de postul de televiziune Ikhbariya.

“Aceste atacuri repetate continuă agresiunea episodică împotriva suveranității, unității și securității teritoriului sirian, iar scopurile lor sunt similare atacurilor israeliene regulate, ultima fiind efectuată în zona al-Kiswah, la sud de Damasc. Aceasta este doar o altă dovadă că Israelul sprijină grupurile teroriste și încearcă să prelungească conflictul din Siria”, au spus ei.

“Siria condamnă aceste crime și acte repetate de agresiune și invită Consiliul de Securitate al ONU să ia măsuri imediate pentru a le condamna și a le pune capăt”, a subliniat scrisoarea.

Anterior, o sursă importantă de securitate siriană a declarat pentru Sputnik că apărarea antiaeriană din Siria a doborât joi seara câteva obiective aeriene care atacau teritoriul sirian la aproximativ 40 km sud-vest de Damasc.

Martorii oculari au publicat, de atunci, înregistrări video ale rachetelor antiaeriene siriene care par să intercepteze rachete în spațiul aerian din afara Damascului.

Sursa: https://www.almasdarnews.com/article/syria-accuses-israel-of-supporting-terrorists-after-intense-confrontation-last-night/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.