Fostul candidat democrat la președinție, Andrew Yang, a lansat ideea codurilor de bare descărcabile pentru telefoanele mobile, pentru a dovedi dacă oamenii au fost vaccinați pentru coronavirus, informează FoxNews, citat de Active News. Comentariile sale au provocat un val de critici, cu trimiteri la totalitarism, în special la Germania nazistă.

„Există o modalitate prin care cineva să arate cu ușurință că a fost vaccinat – cum ar fi un cod de bare pe care îl poate descărca pe telefon? Ar trebui să fie!”, a postat Yang pe Twitter.

„Greu să iei parte la adunări în masă, cum ar fi concerte sau meciuri, fără adoptarea în masă a vaccinului sau un mijloc de semnalizare„, a postat Yang pe Twitter.

Și a continuat:

„Am fost testat la o ședință foto sau interviu și am primit o brățară care arată că sunt negativ. Atunci am putea interacționa mai liber”.

Președintele chinez Xi Jinping a cerut luna trecută utilizarea codurilor QR pentru a monitoriza coronavirusul la nivel mondial. Metoda este deja utilizată în China pentru a urmări datele de sănătate și de călătorie ale persoanelor.

Codul electronic își schimbă culoarea în funcție de nivelul posibilului contact cu virusul.

O încercare de a introduce un sistem „global” bazat pe cod QR, conceput pentru a restabili călătoriile globale, a fost deja făcută la Forumul Economic Mondial. FEM a promovat activ aplicația „CovidPass”, despre care susține că ar fi un „pașaport de sănătate” extrem de sigur. Permisele digitale de „acces” sunt o componentă cheie a programului Forumului Economic Mondial pentru a transforma radical fiecare aspect al vieții.

Sursa: https://www.foxnews.com/politics/andrew-yang-vaccine-barcode