Selectați pagina

După legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex, Franța acceptă și „căsătoria” postumă între persoane de același sex

După legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex, Franța acceptă și „căsătoria” postumă între persoane de același sex

La finele lunii mai 2017, la Paris a avut loc prima „căsătorie” postumă între două persoane de același sex.

Partenerul homosexual al unui polițist ucis în mod tragic în atentatul terorist din aprilie de pe Champs Elysees s-a „căsătorit” cu victima atacului într-o ceremonie la care au participat fostul președinte al Franței, Francois Hollande, și Primarul Parisului, Anne Hidalgo.

Polițistul decedat, Xavier Jugelé, avea 37 de ani și era un activist pentru „drepturile homosexualilor”. El trăia deja înt-un parteneriat civil cu Etienne Cardiles și nu aveau copii, informează presa occidentală.

În 2013, în mandatul fostului președinte Hollande și în ciuda protestelor masive de stradă (La Manif pour Tous), în Franța a fost legiferată „căsătoria” între persoane de același sex. Această țară se numără și printre puținele state care permit „căsătoria postumă”.

Sursa: BBC / Stiri pentru Viata

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii