Selectați pagina

Dupa filme, actori si regizori interzisi, Ucraina interzice acum zeci de carti rusesti

Dupa filme, actori si regizori interzisi, Ucraina interzice acum zeci de carti rusesti

carti interziseGoskomteleradio, Comitetul de Stat de Televiziune și Radio din Ucraina, a emis o interdicție pentru introducerea pe teritoriul tarii a 38 de cărți semnate de autori ruși, conform serviciului de presă al agenției.

Anterior, au fost interzise o serie de filme, ale unor actori precum Depardieu sau ale unor regizori cunoscuti (printre care si Kusturica) – vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe® – amintea intr-un raport intitulat “Nebunie in stil ucrainean”, publicatia ruseasca Sputnik.

Conform Sputnik, seful adjunct al Goskomteleradio, Bogdan Chervak, a ​​făcut tot posibilul să explice decizia, afirmând că aceasta a fost “dictată de necesitatea de a preveni folosirea unor metode de dezinformare si a razboiului informational, ale Federației Ruse, împotriva cetățenilor Ucrainei, in vederea răspândirii unor ideologii ale urii, a fascismului, xenofobiei și separatismului”.

Lista cărților interzise include mai multe lucrări ale unui scriitor nascut in Donetsk, din domeniul science-fiction (stiintifico-fantastic), Fedor Berzin; o ficțiune care prezicea războiului civil din Ucraina, a autorilor nascuti in Ucraina, Gleb Bobrov și Georgi Savitskiy.

Interdicția vizează, de asemenea, cărți din domeniul științelor politice și științelor sociale, ale publicistului rus conservator Alexander Dugin, ale dizidentului politic radical Eduard Limonov, consilierului academic și prezidențial rus Serghei Glazyev, și renumitului economist rus Valentin Katasonov. Cele mai multe dintre cărțile interzise sunt legate, într-un fel sau altul, de Ucraina; multe dintre ele au fost publicate în ultimii doi ani, în mijlocul crizei ucrainene.

Goskomteleradio a avertizat că lista cărților rusești interzise ar putea fi extinsa, spunând că se bazeaza pe articolul 28 din Legile de Publicare din Ucraina, care interzice distribuirea lucrărilor care pot fi folosite pentru a amenința independența Ucrainei, a schimba ordinea constituțională prin forță, sau a încalca suveranitatea și integritatea teritorială a statului.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *