Călugărul Nicolae a reamintit că un adevărat păstor al lui Hristos trebuie să învețe toate popoarele dreapta credință, și să nu participe la sabatul „Noii ere”.

ecumenism papa francisc cu ereziarhul bartolomeu

Duhovnic de pe Muntele Athos: În timpul rugăciunii ecumenice ereziarhul Bartolomeu NU se roagă Lui Hristos!

Călugărul Nicolae, duhovnicul din chilia Sfântului Dimitrie Trigonas de pe Muntele Athos, a spus că în timpul rugăciunii ecumenice de la Roma „pentru pace în întreaga lume”, organizată de Papa Francisc pe 20 octombrie 2020, Patriarhul Bartolomeu s-a rugat nu lui Hristos, relatează publicația „Orthodoxos Typos”.

El a reamintit că Sfântul Paisie Athonitul a numit adunările de rugăciune cu ereticii „zdrențe ale diavolului”: „Și acest lucru este adevărat: numai Mielul înjunghiat, Domnul nostru Iisus Hristos, care a acceptat suferința pentru mântuirea celor păcătoși, poate să dăruiască pacea adevărată, dar nu acei oameni care batjocoresc credința”.

Duhovnicul athonit a subliniat că Papa Francisc „predică că homosexualitatea trebuie protejată prin lege”, un alt participant la rugăciunea ecumenică „îl așteaptă pe propriul său mesia-antihrist” și „în ceea ce privește restul participanților la această ceremonie, ei se închină idolilor, animalelor și soarelui, venerându-i ca pe niște zei”.

„După aceasta, apare întrebarea: cărui „dumnezeu” a pus Patriarhul nostru Ecumenic Bartolomeu o lumânare pe sfeșnic, aflându-se în mijlocul acestei adunări, acestei plapume peticite de religii? Oricum – nu Domnului nostru Iisus Hristos, pentru că Hristos îi cheamă pe păstorii Săi să pornească la drum și să învețe toate popoarele care este dreapta credință: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile” (Matei 28, 19), și nu să participe în sabatele „Noii Ere”, a rezumat călugărul athonit.

Sursa: https://orthodoxostypos.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%AD-%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B9%CE%B1/