Scanarea obligatorie a feţelor tuturor pasagerilor se implementează în aeroportul internaţional din Orlando, Florida.

Astfel imaginea obţinută va fi comparată cu imaginile din baza de date biometrică a Ministerului pentru Securitate Internă, cu scopul de a determina identitatea individului.

Nota redacţiei: Fraţi şi surori întru Hristos! Aici există o diferenţă fundamentală faţă de astfel de inovaţii asemănătoare din întreaga lume. De obicei faţa unei persoane este scanată şi comparată cu cele ale criminalilor care se află în urmărire. Dacă faţa corespunde vre-unei astfel de imagini, atunci persoana respectivă e reţinută. Aici însă se va scana faţa individului pentru identificarea sa, adică pentru a i se confirma identitatea cu cea din baza de date biometrică. Iar acest lucru înseamnă că feţele tuturor cetăţenilor deja se află în baza de date a serviciilor speciale.

Primele teste ale unor astfel de sisteme de recunoaştere au avut loc în vara anului 2017 în aeroportul internaţional Minneapolis-Saint Paul (Minnesota), precum şi cînd călătorea cu avioanele companiei americane Jet Blue. În ianuarie 2018 acest sistem a fost introdus în regim de testare şi în Los Angeles.

La moment o astfel de procedură la o scară mai mică se foloseşte în aeroporturile din Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Las Vegas, Miami, New York și Washington, iar în Orlando pentru prima dată s-a introdus controlul pasagerilor tuturor zborurilor.

După cum afirmă într-un interviu pentru o agenţie de ştiri, expertul Universităţii Georgetown, Harrison Rudolf, programul din aeroportul Orlando indică faptul că controlul asupra pasagerilor devine din ce în ce mai dur. Aeroportul internaţional din Orlando deservete anual cca 6 milioane de pasageri.