De la debutul pandemiei COVID-19, puține națiuni au fost lăudate la fel de mult pentru gestionarea bolii ca Taiwan. De când au fost raportate primele cazuri de COVID-19 în țară, în februarie 2020, au fost înregistrate doar 16.313 infecții și 846 decese. Numai că datele problemei s-au schimbat.

Drama unei națiuni. Decesele în urma vaccinării depășesc totalul deceselor de COVID

Drama unei națiuni. Decesele în urma vaccinării depășesc totalul deceselor de COVID

Deși au reușit să stăpânească focarul începând primul val de vaccinări pe 22 martie 2021, astăzi situația este cu totul alta. Națiunea nu a avut nici măcar o duzină de decese atribuite COVID-19 până la administrarea primului vaccin.

Campania de vaccinare a Taiwanului a început mult mai târziu decât multe alte state, un decalaj pe care mulți îl învinovățesc asupra interferenței politice din China, care a fost cel mai bine ilustrat de dificultățile națiunii insulare de a obține vaccinurile cu ARNm Pfizer-BioNTech. 836 din cele 846 de decese atribuite COVID-19 au avut loc de când a început programul de vaccinare

Centrul de Comandare a Epidemiei „CECC” a declarat că 850 de decese au fost raportate în urma unor efecte adverse după vaccinare.

Acest total eclipsează numărul de decese atribuite virusului în sine

În ciuda mai multor obstacole, țara a reușit mai întâi să procure 117.000 de doze de vaccinuri AstraZeneca, 200.000 și 400.000 de doze de la același producător au sosit în următoarele două luni înainte ca alte 150.000 de vaccinuri de la Moderna să fie livrate în mai 2021.

Drama unei națiuni. Decesele în urma vaccinării depășesc totalul deceselor de COVID

Începând cu 11 octombrie, 4,48 milioane de taiwanezi, aproximativ 19% din populație, au fost complet vaccinați și 13,7 milioane, ori aproximativ 59% din populație, au primit doza. Țara a declarat că încearcă să aibă 70% din populația sa complet vaccinată.

Cu toate acestea, până când Taiwanul a aprobat aceste cinci vaccinuri pentru utilizare de urgență, a început să apară o tendință alarmantă. Cea mai mare medie de șapte zile de noi cazuri de COVID observată în Taiwan înainte de lansarea primelor sale vaccinuri a fost de doar 3.

Până la 28 mai 2021, media de șapte zile a explodat la 597

Pe măsură ce restul lumii s-a confruntat cu o creșterea numărului de cazuri, în ciuda progresului global al eforturilor de vaccinare, majoritatea acestor țări au înregistrat maxime istorice pentru cazuri noi și decese înainte ca vaccinurile să fie disponibile. O excepție de la această regulă a fost văzută în Israel, unde recordul pentru cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi a fost înregistrat după începutul campaniei naționale de administrare a treia doză de vaccinuri Pfizer-BioNTech în urma îngrijorărilor cu privire la impactul variantei Delta.

Deși nu toate vaccinurile utilizate în Taiwan folosesc tehnologia ARNm, vaccinurile virale pe bază de vectori precum AstraZeneca predică încă promovarea anticorpilor prin expunerea sistemului imunitar al pacienților vaccinați la proteina vârf a SARS-CoV-2.

Anticorpii care se bazează doar pe fragmentul genetic al proteinei spike opuse unei secvențe genetice întregi a unei particule virale sunt suspectați a fi mai puțin capabili să prevină infecția. Oamenilor de știință, cum ar fi Dr. Michael Yeadon, fost angajat la Pfizer, atestă faptul că acești anticorpi neadecvați facilitează de fapt intrarea virală deoarece nu posedă structurile proteice necesare sau paratopii la structurile proteice corespunzătoare de pe particulele virale, numite epitopi.

Drama unei națiuni. Decesele în urma vaccinării depășesc totalul deceselor de COVID

Acest fenomen a fost observat în studiile clinice ale vaccinurilor ARNm destinate combaterii coronavirusului care a provocat sindromul respirator din Orientul Mijlociu. Susținătorii acestei avertismente teoretice împotriva acestui risc și-au exprimat îngrijorarea că același rezultat al deficiențelor potențiale în vaccinurile COVID-19 a fost trecut cu vederea de un proces de reglementare grăbit.

În ceea ce privește cele 850 de decese raportate la CECC taiwanez în urma vaccinărilor, 643 au fost atribuite pacienților cărora li s-au administrat doze AstraZeneca, 183 au primit doze Moderna și doar 22 au primit propriul vaccin Medigen din Taiwan

În ciuda faptului că au fost înregistrate ca efecte adverse după vaccinare, mulți oficiali taiwanezi au răspuns la raportul CECC afirmând că aceste decese s-ar putea să nu fie din cauza vaccinurilor.

CECC și-a afirmat anterior poziția că reacțiile de la vaccinul Moderna au dus la evenimente adverse fatale. Deoarece media pe șapte zile a deceselor prin COVID-19 continuă să se situeze între 0 și 1, așa cum a înregistrat în ultimele câteva săptămâni, este posibil ca decesele raportate la CECC din Taiwan după vaccinare să continue să le depășească pe cele atribuite infecției virale de ceva timp, relatează zerohedge

Sursa: https://www.zerohedge.com/news/2021-10-14/deaths-following-vaccination-reported-taiwan-exceed-nations-covid-deaths

Articol relatat de evz.ro