Selectați pagina

Drama copiilor săraci, răpiţi pentru organele lor. România, implicată şi ea

Drama copiilor săraci, răpiţi pentru organele lor. România, implicată şi ea

La nivel mondial, tot mai multi copii din tarile sarace sunt rapiti pentru a li se preleva organele, care apoi sunt transplantate unor oameni bogati, scrie ziare.com

In Marea Britanie, de exemplu, tocmai a iesit la iveala cazul unei fetite africane din Somalia (a carei identitate nu a fost dezvaluita) care a fost rapita pentru a i se lua organele, scrie news.com.au.

Traficul de organe umane a ajuns la un nivel record, inregistrand o crestere cu 50% in ultimul an. Informatia este oferita de guvernul Marii Britanii.

In aceasta tara au ajuns 95 de copii din Vietnam, 67 din Nigeria, 25 din China si altii din Romania si Bangladesh, toti fiind destinati prelevarii de organe.

Piata neagra a organelor, in crestere

De asemenea, 20 de fetite din Marea Britanie au fost rapite si exploatate de gasti de infractori asiatici. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, situatia este determinata si de reducerea numarului de organe disponibile la nivel international pentru transplant.

Astfel, piata neagra a organelor s-a dezvoltat mult in ultimii ani, la fel intamplandu-se si cu turismul destinat special transplantarii. Acestui pericol ii sunt expusi in special cei din mediile sociale sarace si vulnerabile.

Cele mai traficate organe sunt rinichii deoarece oamenii pot trai si cu un singur astfel de organ, in cazul in care unul ii este prelevat pentru transplant.

In fiecare an, aproximativ 7.000 de rinichi sunt traficati. Tranzactiile facute in acest scop ating peste un miliard de dolari anual.

Sursa: https://www.news.com.au/world/child-sold-for-organ-harvesting/news-story/840467e213c980c53ec2c2e839d97817

Alte surse:

  • https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/10390183/Girl-smuggled-into-Britain-to-have-her-organs-harvested.html
  • https://www.dailymail.co.uk/news/article-2984489/The-organ-snatchers-Boy-12-smuggled-UK-gang-sell-body-parts-black-market.html
  • https://www.independent.co.uk/voices/organ-trade-dealing-donation-illegal-black-market-donors-transplants-a8461216.html
  • https://www.thetimes.co.uk/article/migrants-killed-for-organs-if-they-cannot-pay-fare-tvknqdqwq

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *