Selectați pagina

Dragi părinţi, nu semnaţi formularele pregătite de autorităţi pentru vaccinarea copiilor dumneavoastră

Dragi părinţi, nu semnaţi formularele pregătite de autorităţi pentru vaccinarea copiilor dumneavoastră

Alianța Părinților vă aduce la cunoștință următoarele:

1– FNAP (Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) este o organizație care pretinde că reprezintă și apără interesele părinților, dar este, de fapt, o anexă a guvernului. Aceasta a lansat un chestionar extrem de manipulator adresat părinților. Intrebările vizează, din diverse unghiuri, problema vaccinării elevilor și profesorilor. Chestionarul pune în discuție (într-o formă disimulată) restricționarea dreptului la muncă al cadrelor didactice și restricționarea dreptului la educație al elevilor pe criterii de vaccinare.

2– Ministrul Sorin Cîmpeanu pregătește, de asemenea, un formular/chestionar destinat părinților care au copii de 12 și peste 12 ani, tot pe tema vaccinării. Formularul va fi distribuit părinților după începerea anului școlar.

Vă rugăm să rețineți:

Cele două chestionare sunt mijloace de manipulare și de viciere a consimțământului dumneavoastră. Intrebările vizează date cu caracter personal, date medicale cu caracter confidențial, care figurează în mod normal în dosarul medical al unei persoane și nu au caracter public. Informațiile medicale nu pot face obiectul unui chestionar. Rezultatele pot fi ușor manipulate și interpretate în moduri care să justifice segregarea elevilor. Dreptul la învățătură este constituțional și nu poate fi îngrădit pe baza unor sondaje de opinie. Este evident faptul că pentru actul vaccinării nu există consimțământ informat. Părintelui nu-i sunt aduse la cunoștință riscurile vaccinării (care sunt deja cunoscute ca fiind grave și frecvente) și pe nimeni nu interesează istoricul medical al copilului (eventuale boli cronice, boli autoimune, boli în evoluție) care ar contraindica vaccinarea.

Singura atitudine rațională la primirea celor două chestionare (al FNAP și al Ministerului Educației) este REFUZUL DE A LE COMPLETA.

Presiunile de orice fel asupra părinților sunt nepermise legal, deci nu poate fi invocată nicio lege care să vă oblige să semnați ceva împotriva voinței dumneavoastră. 

Nu aveți obligația legală să vă justificați pentru decizia de a nu răspunde IN NICIUN FEL la întrebările din chestionare. Aveți dreptul să refuzați ORICE, fără justificare, iar refuzul dv-stră este unul IMPLICIT (adică dacă nu ați completat și semnat înseamnă că ați refuzat). Orice cetățean are dreptul la tăcere și NU există consecințe legale pentru exercitarea acestui drept.

Copilului dumneavoastră nu i se poate interzice accesul la cursuri din cauza refuzului dumneavoastră de a completa chestionarul.

Comitetul Director al Alianței Părinților     

Preşedinte Cristian Filip

Prof. Popa Olimpia- Dir Departament Educație-Sănătate

Avocat Marina Ioana Alexandru- Dir Departament Juridic

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке