Selectați pagina

Doua surori au ramas infertile dupa ce au facut vaccinul Gardasil impotriva HPV

Doua surori au ramas infertile dupa ce au facut vaccinul Gardasil impotriva HPV

Doua surori din statul american Wisconsin au intentat un proces la un tribunal federal sustinand ca un vaccin pentru prevenirea cancerului de col uterin le-a provocat inferitilitatea.

Madelyne Meylor si Olivia Meylor din Mount Horeb, spun ca starea lor a fost provocata de Gardasil, un vaccin pentru virusul uman papiloma sau HPV, potrivit Wisconsin State Journal.

Avocatul lor, Mark Krueger, spune ca este prima plangere de acest fel care vizeaza Programul National de Vaccinare din SUA, iar o instanta speciala va trebui sa evalueze toate declaratiile si probele inaintate.

Merck and Co., producatorul vaccinului, sustine ca probele nu sustin o legatura intre starea celor doua tinere si vaccinul Gardasil, iar Administratia pentru Controlul Bolilor, Medicamentelor si Alimentatiei spune ca acest vaccin este sigur si ca poate preveni mai mult de 18.000 de cancere la femei si 8.000 la barbati cauzate anual pe HPV.

Oficialii din domeniul sanatatii spun ca trei doze de vaccin impotriva HPV, un virus care se transmite pe cale sexuala, administrate intre 11 si 12 ani protejeaza impotriva cancerului cervical, cancerului la gat, genital etc.

Doua marci sunt disponibile si avizate si in Romania: Gardasil si Cervarix.

Surorile Maylor spun ca, dupa ce au facut vaccinul, ovarele lor nu au mai produs ovule. De asemenea, surorile au intrat in menopauza, au insomnii si dureri mari de cap, iar in momentul de fata sunt incapabile sa ramana insarcinate.

“Intotdeauna am sperat ca o sa am o familie mare, dar nu va fi posibil”, a spus cea mai mare din surori.

Surorile au facut teste elaborate in urma carora s-a stabilit ca starea lor nu are cauze genetice.

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке