Selectați pagina

Două persoane riscă ani grei de închisoare pentru activitate de mercenar

Două persoane riscă ani grei de închisoare pentru activitate de mercenar

judecatorA fost expediată în judecată o cauză penală de învinuire a două persoane pentru activitatea mercenarilor, păstrarea ilegală a muniţiilor şi organizarea dezordinilor în masă. Inculpaţii au ajuns în vizorul organelor de drept după ce au participat la dezordinile în masă şi violenţele din faţa sediului Procuraturii Generale care au avut loc pe 6 septembrie 2015.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpaţii, de comun cu alte persoane au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor, au îmbrâncit şi aplicat lovituri, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme. Aceştia au fost reţinuţi la începutul lunii noiembrie 2015, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în momentul în care intenţionau să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul investigaţiilor, procurorii au stabilit că în perioada anilor 2014 -2015, cei doi inculpaţi au participat, în calitate de mercenari, la luptele din autoproclamata republică populară Doneţk, Ucraina. Inculpaţii sunt cercetaţi în stare de arest, urmând ca astăzi, 11 ianuarie, la ora 11.00, Judecătoria sectorului Râşcani să examineze demersul procurorilor privind prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora cu încă 90 de zile.

Din anul 2014 până în prezent, 5 persoane au fost condamnate pentru acţiuni similare. În prezent, alte 7 persoane continuă să fie cercetate penal, iar 4 au fost deja deferite justiţiei, urmând ca instanţa de judecată să se expună asupra vinovăţiei lor. Pe 6 septembrie în faţa Procuraturii Generale a fost organizat un protest de către formaţiunea condusă de politicianul Grigore Petrenco, fost comunist. Atunci au fost reţinute mai multe persoane printre care şi politicianul dat.

Sursa: evzmd.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *