Selectați pagina

Dosarul electronic creat de facebook pentru fiecare utilizator. Află cum îl puteți vedea și descărca

Dosarul electronic creat de facebook pentru fiecare utilizator. Află cum îl puteți vedea și descărca

Te-ai întrebat vreodată ce informații păstrează Facebook despre tine? Ei bine, este destul de ușor de descoperit, însă s-ar putea să nu vă placă ceea ce veți găsi. Facebook stochează multe informații despre fiecare utilizator, inclusiv imagini vechi, anunțuri pe care ați dat click, conversații, documente distribuite în Messenger și multe altele. Nick Whigham, reporter pentru New Zealand Herald, a decis să afle cât de mult știe Facebook despre el. Jurnalistul a fost surprins să afle că rețeaua de socializare a strâns o cantitate mare de date despre el, unele despre care și el uitase.

„A inclus copii scanate ale formularelor de închiriere de la o proprietate anterioară pe care le-am trimis unor parteneri prin intermediul Messenger, capturi de ecran ale transferurilor bancare și toate conversațiile banale pe care le-am avut vreodată pe platformă. Este un sentiment ciudat să constați că, într-un fel, Facebook te cunoaște mai bine decât știi tu”, a notat jurnalistul în reportajul său.

Site-ul stochează, de asemenea, date de recunoaștere facială, nume și numere din lista dvs. de contacte, locurile de unde v-ați conectat la platfomră și multe altele. Puteți afla memoria cache a datelor pe care le are Facebook cu ușurință. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe triunghiul mic „în jos” din colțul din dreapta sus al oricărei pagini Facebook. De aici, faceți clic pe Setări, apoi accesați fila General și faceți clic pe „Descărcați o copie a datelor din Facebook” din partea de jos. După mai mult de o oră, veți primi un e-mail care vă spune că datele dvs. sunt gata de descărcare.

Facebook a susținut de-a lungul timpului faptul că stochează aceste informații în mod deschis, nu în secret, pentru a menține platforma cât mai transparentă și pentru a-și ajuta terții să își îmbunătățească serviciile: „Lucrăm cu companii terțe care ne ajută să furnizăm și să îmbunătățim serviciile noastre sau care folosesc produse publicitare sau produse conexe, ceea ce face posibilă funcționarea companiei noastre și furnizarea de servicii gratuite persoanelor din întreaga lume”, notează Facebook în politica de date.

Totuși, nu este singurul serviciu care face acest lucru. Spre exemplu Google păstrează și el informații despre dvs.

Surse: http://www.iflscience.com/technology/heres-how-to-find-out-everything-facebook-knows-about-you/

http://www.nzherald.co.nz/business/news/article.cfm?c_id=3&objectid=12003431

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. DOSARUL ELECTRONIC CREAT DE FACEBOOK PENTRU FIECARE UTILIZATOR. AFLĂ CUM ÎL PUTEȚI VEDEA ȘI DESCĂRCA – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online - […] Sursa: Dosarul electronic creat de facebook pentru fiecare utilizator. Află cum îl puteți vedea și desc… | Apărătorul Ortodox […]
  2. DOSARUL ELECTRONIC CREAT DE FACEBOOK PENTRU FIECARE UTILIZATOR. AFLĂ CUM ÎL PUTEȚI VEDEA ȘI DESCĂRCA – Video Play |Stiri Online|Revista Presei|Ultimile Stiri - […] Sursa: Dosarul electronic creat de facebook pentru fiecare utilizator. Află cum îl puteți vedea și desc… | Apărătorul Ortodox […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке