Selectați pagina

Donald Trump ordonă să fie trase la răspundere platformele de socializare online pentru CENZURAREA conținutului

Donald Trump ordonă să fie trase la răspundere platformele de socializare online pentru CENZURAREA conținutului

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a semnat un ordin prezidențial prin care dorește să tragă la răspundere platformele de socializare online pentru cenzurarea conținutului. 

Ordinul prezidențial dorește să înlăture protecțiile legale de care platformele online dispun. Acestea sunt acoperite de Secțiunea 230 a Actului pentru Decență în Comunicare. Acest document datează din 1996, când platformele online au început să ia amploare. Sub acest act, legea SUA protejează companiile de riscul de a fi trase la răspundere pentru conținutul publicat pe platformele lor online de alte persoane decât angajații săi.

Acest lucru permite platformelor de social media să funcționeze și totodată le permite să modereze conținutul. Dacă acest act nu ar fi în vigoare, cetățenii americani ar putea chema în instanță orice platformă pentru conținutul care se găsește pe platformă. În același timp, moderarea conținutului ar putea fi considerată o încălcare al dreptului la liberă exprimare.

Sursa: https://www.theverge.com/2020/5/28/21273822/trump-signs-executive-order-facebook-twitter-section-230-social-media-companies

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *