De ziua națională a Statelor Unite ale Americii, președintele Donald Trump a ținut un discurs la Muntele Rushmore.

Sub Muntele Rushmore, în ajunul zilei independenței Statelor Unite, Donald Trump a ținut un discurs în care a vorbit despre „asediul lansat de fascismul de extremă-stânga asupra istoriei”, potrivit  The Guardian, citat de digi24.ro

„Țara noastră se confruntă că o campanie nemiloasă pentru ștergerea istoriei noastre, defăimarea eroilor noștri, ștergerea valorilor și îndoctrinarea copiilor. Gloate furioase încearcă să dărâme statuile fondatorilor noștri, să desfigureze cele mai sacre monumente comemorative și să dezlănțuie un val de infracțiuni violente în orașele noastre”, a spus Trump.

El a anunțat și un nou decret prezidențial prin care va crea o „Grădină Națională a Eroilor Americani”, un parc imens în care vor fi puse statuile „celor mai mari americani care au trăit vreodată”.

Muntele Rushmore din statul Dakota de Sud înfățișează patru președinți americani – George Washington, Thomas Jefferson, Teddy Roosevelt și Abraham Lincoln. Ultimul președinte american care a participat la sărbătoarea de 4 iulie de la Muntele Rushmore a fost George H. W. Bush în 1991.

„Acest atac la magnifica noastră libertate trebuie oprit și va fi oprit foarte rapid. În școlile noastre, în redacțiile noastre, chiar și în sălile de ședință din corporațiile noastre, există un fascism de extremă stânga care cere supunere totală. Dacă nu îi vorbești limba, nu îi execuți ritualurile, nu îi reciți textele și respecți poruncile, atunci vei cenzurat, exilat, trecut pe lista neagră, persecutat și pedepsit. Revoluția culturală de stânga este concepută pentru a răsturna Revoluția Americană”, a continuat președintele SUA.

Sursa: https://www.theguardian.com/us-news/2020/jul/04/us-under-siege-from-far-left-fascism-says-trump-in-mount-rushmore-speech