Selectați pagina

Domnul a venit pe pământ ca să ne ridice acolo unde sade El, Preacurata Sa Maică, ucenicii Lui și cei ce au urmat Domnului

Domnul a venit pe pământ ca să ne ridice acolo unde sade El, Preacurata Sa Maică, ucenicii Lui și cei ce au urmat Domnului

Domnul  a   venit  pe  pământ   ca   să  ne   ridice   acolo   unde   sade   El, Preacurata  Sa Maică, Care I-a slujit pe pământ  spre  mântuirea noastră,  ucenicii Lui și cei ce  au urmat  Domnului.

Acolo ne cheamă Domnul cu toate păcatele noastre.

Acolo vom vedea pe Sfinții Apostoli care sunt întru slavă pentru că au vestit Evanghelia; acolo vom vedea pe sfinții proroci, și pe sfințiții ierarhi —  învățătorii Bisericii; acolo vom  vedea pe cuvioșii care s-au nevoit în posturi să-și smerească sufletul; acolo sunt proslăviți nebunii pentru Hristos, căci ei au biruit lumea.

Acolo vor fi proslăviți toți câți s-au biruit pe ei înșiși, câți s-au rugat pentru întreaga lume și câți au purtat întristarea întregii lumi, căci au fost plini de iubirea lui Hristos, iar iubirea nu rabdă să piară nici măcar un singur suflet.

Acolo vrea să se veselească și sufletul meu, dar nimic necurat nu intră aici unde se intră prin mari întristări, cu duh înfrânt și cu multe  lacrimi; numai copiii care au păzit harul Sfântului Botez intră aici fără întristări, și acolo prin Sfântul Duh cunosc pe Domnul.

Sufletul meu tânjește totdeauna după Dumnezeu și se roagă ziua  și noaptea, căci numele Domnului e dulce și desfătător pentru sufletul care se roagă și aprinde sufletul de iubire pentru Dumnezeu.

Extras din: Sfântul Siluan Athonitul – Intre iadul deznădejdii și iadul smereniei

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке