Selectați pagina

Doina lui Eminescu nu se mai învață în școli, ci riscă să se studieze la Materia Penal

Doina lui Eminescu nu se mai învață în școli, ci riscă să se studieze la Materia Penal

Am fost citat la Judecătoria Brașov în ”cazul” poeziei ”Doina” de Mihai Eminescu. Dosar Nr. 11165/197/2022, Materia Penal. Istoricul este următorul: în 2020 o fundație maghiară îmi face plângere penală pentru incitare la ură, pe motivul că la manifestația organizată de Calea Neamului în fața Palatului Cotroceni împotriva promulgării Codului Administrativ, s-a recitat Doina.

Doina lui Eminescu nu se mai învață în școli, ci riscă să se studieze la Materia Penal

Doina lui Eminescu nu se mai învață în școli, ci riscă să se studieze la Materia Penal

După aproape 2 ani, Procuratura clasează dosarul considerând pe bună dreptate că nu se întrunesc elementele constitutive pentru respectiva acuzație. Anul acesta fundația maghiară a contestat clasarea, cerând trimiterea mea în judecată. A mai adăugat acuzații menite să susțină contestația, afirmându-se că am ”recidivat”, recitând poezia și la Sfântu-Gheorghe, oraș unde etnicii maghiari sunt în proportie de 80%. Concluzia lor este că am ,,o susținută activitate antimaghiară”, desfășurată în Covasna, Harghita, București dar si la Valea Uzului și că cineva trebuie să mă oprească, adică justiția.

A fost de-a dreptul halucinant să vorbesc în fața unui judecător despre aceste lucruri, fără ca apărarea mea juridică să capete forma unei justificări, căci chiar nu am pentru ce să mă justific nici pentru ”prezența” operei ,,Românului Absolut” la manifestările noastre si nici pentru activitatea Asociației Calea Neamului. Cinstim Eroii, Martirii și Sfinții, luptăm pentru libertatea națională, acestea fiind drepturile noastre sacre de români. Peste aproximativ două săptămâni, vom vedea dacă aceste drepturi sunt trimise în judecată, dacă împotriva lor se va deschide un proces. Vom vedea dacă Doina lui Mihai Eminescu va ajunge într-un proces penal.

Indiferent de verdict voi merge înainte. Sunt pe drumul acesta de când eram elev, student si până în prezent, iar dacă mă va ajuta Dumnezeu să ajung moș, voi merge și atunci tot pe aceeași cale, în cârje sau cum voi putea, căci am o datorie față de cei care au luptat de-a lungul mileniilor pentru acest Pământ, numit România, Grădina Maicii Domnului, fiind conștient că ochii lor mă privesc, de acolo, din Cer iar sângele și oasele lor ne trasează un drum greu dar atât de bine definit, către un Ideal. Idealul Libertății de a fi Român.

Aceasta este Calea Neamului.

Autor: Mihai Tîrnoveanu, Active News

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке