Selectați pagina

Mitropolit ortodox, răpit în Siria

Mitropolit ortodox, răpit în Siria

Paul_of_Aleppo“Mitropolitul Paul-Boulos Yazigi de Aleppo, care este frate al Patriarhului Ioan al Antiohiei, si Mitropolitul sirian iacobit de Alep si Imprejurimi, Gregorios Yohanna Ibrahim, au fost rapiti de către militanți, pe drumul din Antiohia spre Alep, luni, 24 aprilie”, a spus Balasov.

“Din păcate, această informație a fost complet confirmata”, a mai spus el.

Biserica Ortodoxă Rusă ii îndeamnă pe toți creștinii din lume să se roage pentru salvarea fraților lor din Siria, unde militanții supun teritoriile la epurare si persecutii, acestea iesind de sub controlul guvernului.

Anterior, președintele Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii, Mitropolitul Illarion, a spus ca el a păstrat contactul permanent cu ierarhii Bisericii Ortodoxe Antiohiene. “Mi-au spus că Creștinismul este exterminat până la ultimul credincios în teritoriile în care grupările rebele vin la putere – creștinii sunt fie expulzați, fie pur și simplu uciși”.

Există o incidență tot mai mare a răpirilor de creștini, pentru răscumpărare.

Mitropolitul Ilarion a mai spus: “Acum putem afirma clar că o intervenție armată externa are loc in aceasta tara”.  „Mii de paramilitari și extremiști, deghizați în forțe de opoziție, au declanșat un război civil în Siria”, a spus Mitropolitul Ilarion.
“Grupările extremiste și așa-numitele Jamaats, formate din militanți Wahhabi, a căror înarmare si pregatire de lupta a fost finanțata de către țări străine, ii extermina intentionat pe creștini”.

Sursa: lacasuriortodoxe.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. Andrei

  Ne pare rău că populaţia Siriei este exterminată, în rîndul ei aflîndu-se şi creştini ortodocşi sau “creştini” eretici.
  Nu ştiu dacă e intenţionat sau nu (dar nu înţeleg cum s-a întîmplat acest lucru)dar aţi pus un titlu fals, mincinos. Anume: “mitropolitul” iacobit este eretic, pentru că este monofizit; iar celălalt mitropolit este din Patriarhia Antiohiei, deci e singurul ortodox din cei 2 răpiţi.
  Da, 2 mitropoliţi au fost răpiţi, însă doar unul este ortodox, celălalt este eretic.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   Mersi Andrei.
   să ştiu pentru cine să mă rog.

   Bravo Apărătorule!

  • APARATORUL

   Multumim. Corectam.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *