Selectați pagina

Doi israelieni, reţinuţi în Republica Moldova pentru trafic de droguri

Doi israelieni, reţinuţi în Republica Moldova pentru trafic de droguri

droguriDoi cetăţeni al Israelului au fost reţnuţi de poliţie. Aceştia fac parte dintr-o reţea internaţională specializată în traficul de droguri.

Bărbaţii, în vârstă de 45 şi 60 de ani, au venit în Moldova sub pretextul de a deschide o întreprindere licenţiată în creşterea de plante medicinale.

Aceştia, împreună cu alţi complici, au închiriat, în suburbia oraşului Chişinău, o casă de locuit pe teritoriul căreia au amenajat sere cu sisteme de ventilare, încălzire şi iluminare, creând condiţii favorabile creşterii plantelor de canabis, prin metoda hidroponică.

Suspecţii importau seminţe de cannabis din Olanda, după care le cultivau şi prelucrau pe teritoriul Republicii Moldova. Substanţele narcotice obţinute urmau a fi transportate pentru comercializare în Federaţia Rusă şi în statele UE.

În casa închiriată de traficanţi, au fost depistate 375 de plante de cannabis crescute în sere, iar în subsolul casei au fost depistate aproximativ 300 de ghivece în care erau plantaţi puieţi de canabis. De asemenea, în urma percheziţiilor odăilor, poliţia a găsit şi a ridicat droguri în cantităţi deosebit de mari, cocaină, marijuana etc.

În urma prelucrării plantelor cu conţinut narcotic, indivizii urmăreau să obţină aproximativ 100 kg de substanţă narcotică, iar cîştigul de pe urma vînzării acestei cantităţi se estimează la suma de 200.00 de euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pe Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă închisoare de la 3 la 7 ani, informează serviciul de presă al IGP.

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.