ion-turcan-si-pavel-gincotaDoi hackeri din Republica Moldova, care au spălat milioane de lire sterline furate cu ajutorul unui virus transmis printr-un document Word atașat la e-mail, au fost condamnați la închisoare, transmite Agora cu referire la The Daily Mail.

Ei au fost condamnați la 13 ani de închisoare după ce au spălat peste 2,5 milioane de lire sterline. Cei doi furau datele bancare ale victimelor cu ajutorul unui virus transmis printr-un document Word atașat la e-mail.

Ion Țurcan, în vârstă de 35 de ani, și Pavel Gincota, în vârstă de 32 de ani, au creat o rețea de peste 200 conturi false într-un apartament în vestul Londrei.

Ei furau banii trimițând virusul Trojan numit Dridex în atașament la e-mail, care la deschidere permitea infractorilor să acceseze de la distanță dispozitivul victimei și să spioneze datele bancare ale acestora.

Cei doi bărbați au fost arestați în februarie 2015 și au fost acuzați de falsificarea documentelor de identitate și spălare de bani.

Pavel Gincota a fost, de asemenea, acuzat de o infracțiune separată de spălare a banilor.  În 2012, în Germania, acesta a furat de la o victimă 25000 de euro.

Atât Gincota, cât și Țurcan au pledat vinovați pentru toate capete deacuzație și au fost condamnați, marți, la Old Bailey la cinci ani și opt luni, și șapte ani, respectiv.