Selectați pagina

Doar în Moldova: Bărbat ținut în sclavie chiar de către un funcționar de stat

Doar în Moldova: Bărbat ținut în sclavie chiar de către un funcționar de stat

În Republica Moldova este practicat pe larg sclavagismul. Și lucrul acesta îl fac și funcționarii de stat, informează sputnik.md

Deja pe nimeni nu mai șochează cazurile relatate de presă sau de autorități în care cetățenii moldoveni sunt exploatați în mod brutal și tratați ca niște robi de unii angajatori. Lucrul acesta se întâmplă atât cu conaționalii noștri care merg să muncească peste hotare, cât și cu ei care se angajează în propria țară. Dar iată că poate fi și mai rău decât atât. Culmea, în țara noastră sunt oameni exploatați, bătuți și puși să muncească fără plată, chiar de către angajații Inspectoratului Muncii, instituția care are drept scop de bază contracararea cazurilor de exploatare prin muncă. Cei care primesc salarii de la stat ca să contracareze cazurile de robie chiar ei practică această formă modernă de sclavagism.

Procuratura Generală ne informează că un angajat al Inspecției Teritoriale a Muncii Căușeni va fi judecat pentru trafic de ființe umane în scop de exploatare prin muncă.

Potrivit Procuraturii Generale, în martie 2017, învinuitul a angajat un bărbat la o fermă de vite pe care o administra, fără a încheia un contract de muncă cu acesta, luându-i actul de identitate pe care nu i l-a restituit. După patru luni de muncă, victima i-a cerut inculpatului să-i achite salariul. Primind refuz, bărbatul i-a spus angajatorului că pleacă de la fermă. În consecință, învinuitul i-a aplicat victimei numeroase lovituri, cauzându-i leziuni corporale.

După ce a fost bătut, bărbatul a depus o plângere la Procuratură, în baza căreia a fost pornită o cauză penală.

Actualmente, angajatul Inspecției Teritoriale a Muncii Căușeni are interdicția de a părăsi localitatea.

Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Autor: Angela Covalciuc

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *