Selectați pagina

Doar 18 adolescenți moldoveni din 100 au cont bancar

Doar 18 adolescenți moldoveni din 100 au cont bancar

cont bancarDeși în Republica Moldova sunt 14 bănci, adolescenții moldoveni nu se grăbesc să-și facă conturi bancare. Potrivit datelor Băncii Mondiale doar 18% dintre adolescenții moldoveni au un cont bancar.

Datele BM relevă că 10% dintre cei care au venituri mai mici față de salariul mediu pe economie au conturi bancare, 9% primesc salariul pe card, iar 6% utilizează conturile bancare pentru a primi plățile guvernamentale.

2% dintre adolescenții moldoveni folosesc conturile pentru a primi remitențele, iar 4% au depozite bancare.

În ceea ce privește împrumuturile bancare, potrivit informațiilor Băncii Mondiale, tinerii moldoveni ocolesc băncile în condițiile în care 42% dintre aceștea se împrumută de la familie și prieteni și doar 6 din 100 apelează la creditele bancare. Totodată, 2% au un card de credit și 16% – card de debit.

Pe plan mondial 19% dintre adolescenți sunt săraci și nu au conturi bancare, iar 57% au o stare financiară bună.

Conturile la instituțiile financiare ale tinerilor sunt definite drept un cont la o bancă, uniuni de credit sau instituție de microfinanțare iar ponderea tinerilor în economiile dezvoltate este de 83% față de 38% în economiile în curs de dezvoltare. Diferența de vârstă relativ la comportamentul financiar este deosebit de mare în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, regiunea cu cea mai mare pondere a adulților care nu au acces la instituțiile financiare.

Sursa: http://deschide.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *