rolljam-wirelessPrimim vești interesante de la Defcon 2015, unde Samy Kamlar a prezentat un dispozitiv pe care l-a numit RollJam care interceptează codurile de deblocare ale autovehiculelor și a porților automate ale garajelor, pe care îl poate utiliza mai târziu pentru deschiderea acestora.

Atunci când este utilizat, RollJam capturează datele trimise de telecomanda legitimă, blocând totodată transmiterea acestora către sistemul de închidere a autovehiculului. Dar veți spune: „Asta nu e ceva nou!” Aveți dreptate! Dar nu prea…

Fabricanții încuietorilor autoturismele cunosc vulnerabilitatea și le-au dotat cu un alt sistem a cărui rol este să schimbe codul de securitate atunci când este detectat un atac, dar în cazul de față Samy Kamlar a avut grijă ca acest lucru să nu se întâmple la prima încercare, dotându-și dispozitivul cu capacitatea de a bloca recepționarea semnalului de către sistemul instalat în autoturism.

Astfel, văzând că nu s-a întâmplat nimic atunci când a apăsat butonul de deschidere de pe telecomandă, victima îl va mai apăsa încă o dată fără să suspecteze că e ceva în neregulă. RollJam va recepționa noul cod generat de telecomandă, dar îl va trimite autoturismului pe cel vechi, eliminând astfel victimei orice urmă de îndoială.

Între timp, atacatorul va avea în RollJam noul cod de securitate cu care va putea deschide autoturismul în orice moment. Tot ce i-a mai rămas acestuia e să-și urmărească victima și să-și preia controlul atunci când automobilul rămâne nesupravegheat.

Oficial, RollJam tocmai a fost inventat și prezentat lumii, dar oare când a început să fie folosit neoficial? Nu neapărat de către hoți, că pe majoritatea nu-i duc căpșoarele chiar atât de departe…

Sursa: http://cristianls.ro