Selectați pagina

Discriminaţi în propria ţară. Comercianţii moldoveni sunt eliminaţi din Piaţa Centrală, în favoarea comercianţilor azeri

Discriminaţi în propria ţară. Comercianţii moldoveni sunt eliminaţi din Piaţa Centrală, în favoarea comercianţilor azeri

Cităm mai jos ştirea apărută pe site-ul protv.md. Concluzia o trageţi singuri.

A fost mare galagie astazi la Piata Centrala unde mai multi comercianti s-au certat. Pentru ca nu au putut imparti tarabele, acestia au chemat politia. Vinovat de toata dezordinea este directorul pietei, spun vanzatorii. Acesta afirma ca, de fapt, a impus reguli mai stricte, iar cei descoperiti cu nereguli fac zarva.

Nina Roman spune ca de patru ani vindea produse de uz casnic la aceasta masa. Azi dimineata cand a mers la munca, taraba ei era ocupata de un barbat originar din Azerbaidjan, care comercializeaza fructe.

Nina ROMAN, VANZATOARE:“Cum se poate” 

In aceeasi situatie s-au pomenit si alti vanzatori.

Astazi nu s-au deschis nici gheretele unde se vinde peste, pentru ca intrarea a fost blocata de tarabele cu legume.

“Cum e posibil.”

De partea cealalta, comerciantii azeri spun ca nu este vina lor, pentru ca tarabele care le aveau la intrarea in piata au fost scoase de cei din administratie si instalate in alte locuri.

Asa cum nu au putut imparti tarabele, intre vanzatori s-a iscat un conflict. Politia a fost chemata sa calmeze spiritele.

Vizat in conflict a fost si noul director, aflat in functie de o luna si jumatate. Oamenii il acuza ca el se face vinovat de haosul creat.

Iurie Vasilenco spune, insa, ca a inceput aceste schimbari pentru a face ordine in piata. Sustine ca vanzatorii sunt verificati mai minutios, iar cei care nu au actele in regula, ar putea ramane fara gherete.

Iurie VASILENCO, DIRECTORUL IM „PIATA CENTRALA”:” Nu face deosibire, vrem conditi bune, asa ni s-a cerut, nu putea intra salvarea.”

Seful Intreprinderii Municipale promite sa gaseasca solutii pentru toti comerciantii in urmatoarele zile.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *