Selectați pagina

Directorul unui internat din Chișinău şi un om de afaceri acuzaţi pentru trafic de copii

Directorul unui internat din Chișinău şi un om de afaceri acuzaţi pentru trafic de copii

Directorul unui gimnaziu-internat din mun. Chişinău şi un om de afaceri din capitală vor fi judecați pentru trafic de copii, transmite MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, directorul gimnaziului a transmis omului de afaceri un copil plasat în instituţia de învăţământ, pentru exploatare sexuală necomercială.

Astfel, minorul, în perioada mai-septembrie 2017, a locuit într-un apartament din mun. Chişinău închiriat de omul de afaceri, unde a fost exploatat sexual de către acesta.

În luna septembrie 2017, copilul a fost eliberat şi plasat în custodia organelor publice abilitate. Acestuia i-a fost acordată asistenţa socială şi psihologică necesară.

În prezent, suspecții se află în stare de arest.

Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 20 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la trei la cinci ani, ori detenţie pe viață.

În prezent, au loc investigaţii privind alte posibile acţiuni de tortură, tratamente inumane şi degradante, comise în privinţa elevilor din cadrul aceluiaşi gimnaziu-internat din mun. Chişinău.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *