Selectați pagina

DIRECT ÎN TIMPUL LITURGHIEI… Călugării au făcut legătura dintre cumtremurul de pe Athos cu vizita ereziarhului Bartolomeu

DIRECT ÎN TIMPUL LITURGHIEI… Călugării au făcut legătura dintre cumtremurul de pe Athos cu vizita ereziarhului Bartolomeu

Credincioşii ortodocşi urmăresc îndeaproape informatiile care vin din Athos. În dimineaţa zilei de 22 octombrie 2019 a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea 3.5 în zona subacvatică a Muntelui Athos.

Seismul a avut loc la ora 07:12. Epicentrul cutremului a fost amplasat la 39km nord-vest de Athos, în zona subacvatică, la o adîncime de 10km.

Călugării au relatat că au simţit cutremurul, care a coincis cu vizita patriarhului de Constantinopol Bartolomeu. Acesta a venit pentru a convinge monahii de pe Athos să recunoască noua structură schismatică religioasă din Ucraina.

Potrivit pelerinilor, cutremurul a avut loc chiar în timpul slujbei de dimineaţă.

Amintim faptul că stareţul Mănăstirii Vatopedi, arhimandritul Efrem, pe care mulţi îl cunoşteau ca un bun păstor, în data de 21 octombrie a fost într-atît de fericit să-l primească pe patriarhul Bartolomeu în mănăstire, încît i-a acordat şefului de la Fanar titlul de ctitor duhovnicesc al mănăstirii, şi l-a decorat cu o cruce de aur.

Anterior, părintele Efrem a suferit un accident vascular cerebral în timpul călătoriei sale la Kiev, şi prin urmare nu a putut participa la slujbă împreună cu schismaticii ucraineni. Totuşi, această poveste nu l-a învăţat nimic, şi, în consecinţă, egumenul Vatopedului a acceptat să ia parte la slujba la care a participat şi schismaticul Epifanii Dumenco, care a fost pomenit drept “mitropolut al Kievului şi al întregii Ucraini”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.