Asociația Pro Consumatori, organizatie de utilitate publica, membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor, lansează Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”.

Scopul acestei campanii este atragerea atenției autorităților statului român „asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață”.

Asociația afirmă că statul român a trecut la etapa de implementare a testelor în teren, la București de către Vodafone și la Florești(Cluj) de către Orange, „fără ca populația să fie informată despre efectele adverse asupra sănătății sau bunăstării consumatorilor de servicii de telefonie mobila si internet wireless”.

Iată ce afirmă Asociația Pro Consumatori:

S-a trecut in 2019 la etapa testelor de implementare in teren, la Bucuresti de catre Vodafone si la Florești din județul Cluj de catre Orange, fara ca populatia sa fie informata despre efectele adverse asupra sanatatii sau bunăstarii consumatorilor de servicii de telefonie mobila si internet wireless. Despre dezavantajele privind securitatea datelor personale se vorbeste tangential, mai mult din perspectiva vulnerabilitatii sistemelor institutionalizate de date. Aspectele privind securitatea datelor institutionalizate sunt publicate doar pentru eliminarea concurentei puternice a gigantului chinez de telecomunicatii Huawei.

Nimic nu scapa oficial despre efectele negative asupra sanatatii, bunăstarii oamenilor și a mediului. Daca se mai fac auzite voci neoficiale despre acest subiect, mai mult in mediul online, atunci acestea sunt rapid contracarate ca vehiculand probleme de mult timp reglementate in Uniunea Europeana sau promovand informatii neconfirmate, chiar tendentioase, contrare progresului tehnologic cu orice pret. Recent, peste 200 de cercetători din peste 35 de țări au semnat o petiție cerând un moratoriu pentru lansarea tehnologiei 5G, până când se va dovedi că nivelul de radiații la care vom fi expuși cu toții este sigur.

Din păcate, se întâmplă.

Implementarea globală a tehnologiei wireless de generația a 5-a (5G) este în plină desfășurare, în ciuda opoziției din ce în ce mai vocale din partea oamenilor de știință și a profesioniștilor din domeniul medical, care încearcă cu disperare să ne avertizeze asupra pericolelor folosirii pe scară largă a 5G. Ideea este că autorităţile și industriile implicate în lansarea 5G au preocupări aproape zero în ceea ce privește siguranța publică a 5G, deoarece tehnologia promite să fie extrem de profitabilă, forțând totodată pe toată lumea să intre în aşa-zisa “tehnocrație emergentă”.

Totuşi, e salutar faptul că ONG-urile din România se implică în atragerea atenţiei asupra pericolului public al utilizării 5G-ului.

Astfel, Asociația Pro Consumatori, organizaţie de utilitate publică, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, a lansat Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”. Scopul acestei campanii este atragerea atenției autorităților statului român „asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață”.

Asociația spune că s-a trecut deja la teste 5G în România, Vodafone la București și Orange la Florești (Cluj), fără ca populația să fie informată despre efectele adverse asupra sănătății sau bunăstării consumatorilor de servicii de telefonie mobila si internet wireless. Asociaţia Pro Consumatori spune că în domeniul radiaţiilor reţelelor 5G a identificat peste 140 de articole tehnice şi ştiinţifice publicate numai in 2018 pe plan internaţional, care evidenţiază impactul negativ asupra sănătăţii şi mai ales efectele insuficient controlate ale acestor câmpuri electromagnetice pulsate.

În mai multe articole publicate pe site (Ex: Vine noua tehnologie de comunicaţii 5G… şi ea ne va afecta negativ pe toţi) arătam pericolele folosirii 5G pentru sănătatea umană. Reţeaua 5G va folosi benzile de frecvență mai mari, care nu au fost considerate ca fiind posibile până în prezent, frecvențe de 24 până la 100 GHz, care însă nu au fost testate pentru sănătatea umană. Programul Național de Toxicologie din SUA a efectuat un studiu guvernamental, având costuri de 25 de milioane de dolari, și care şi el a ajuns la concluzia că radiațiile wireless pot provoca cancer.

Într-un articol din mai 2019 – Fizician și inginer în electricitate ne avertizează despre pericolul tehnologiei 5G: E un nou tip de război contra omenirii – arătam că dr. Martin L. Pall, profesor emerit de Biochimie și Științe Medicale de la Universitatea de Stat din Washington, avertiza că folosirea tehnologiei 5G poate duce la afectarea ADN-ului celular.