Selectați pagina

Din nou ameninţări

Din nou ameninţări

Deținătorii de pașapoarte de tip vechi, sunt amenințați că nu vor mai primi pensii sau ajutor social începînd cu 1 noiembrie 2012, dacă nu-și schimbă actul de identitate.

Aducem la cunoștința tuturor creștinilor care dețin pașapoarte de tip vechi fără IDNP din motive religioase, că proiectul de lege potrivit căreia pașapoartele vor fi anulate, este doar în discuție. Mai multe ministere s-au expus împotriva obligării populației de ași schimba actele. În cazul în care această lege va fi totuși adoptată, nu vă ve-ți putea folosi de pașapoartele în cauză începînd cu iulie 2013. Pînă atunci, însă, nici un organ al administrației publice locale sau central nu poate să vă lipsească de careva drepturi.

În acest context, ținem să vă aducem la cunoștință că și ÎPS Vladimir, a adresat un demers Guvernului, comisiei parlamentare pentru securitate națională și Partidului Liberal, prin care condamnă intenția actualei guvernări de a schimba în mod obligatoriu pașapoartele de tip sovietic și cere guvernării menținerea dreptului creștinilor de a deține actele de identitate pe care le doresc.

Biserica Ortodoxă din Moldova, Mitropolia Moldovei ține să-și exprime dezacordul și reamintește fracțiunilor parlamentare că mulți creștini deținători ai pașapoartelor de tip vechi, din motive religioase, nu au primit buletine de identitate cu cod de identificare”, se spune în demersul semnat de Mitropolitul Vladimir, care amintește guvernanților că există normă legală în baza căreia creștinii au dreptul la acte de identitate de tip sovietic.

Prin același demers, conducătorul Bisericii ortodoxe, anunță autoritățile că ”în cazul în care va fi modificată legislația RM și deținătorii de pașapoarte de tip vechi vor fi obligați să primească buletine de identitate cu cod de identificare, chiar și gratis din contul statului, majoritatea creștinilor ortodocși vor refuza acest lucru, fapt ce-i va determina să ducă o viață în afara legii, fără acte de identitate”.

Din aceste considerente, Mitropolitul Vladimir solicită ”să fie menținut dreptul creștinilor ortodocși de a deține pașapoarte de tip vechi care sunt prelungite pe termen nelimitat fără atribuirea codului de identificare din motive religioase”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. marele Păcătos

    Spuneţi tuturor să nu meargă să primească NICI UN ACT!!!
    ASTĂZI ESTE TEHNOLOGIA CARE MARCHEAZĂ FRUNTEA SAU ÎNCHEIETURA MÂNII DREPTE CU 666 – NU SE VEDE ŞI NICI NU SE SIMTE!!!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке