Selectați pagina

Din luna octombrie, copii de până la un an vor fi imunizaţi cu un vaccin nou, contra pneumoniei

Din luna octombrie, copii de până la un an vor fi imunizaţi cu un vaccin nou, contra pneumoniei

Micuţii, mai rezistenţi în faţa pneumoniilor. Din luna octombrie, copiii vor fi imunizaţi cu un vaccin nou, care va preveni diversele tipuri de pneumonie. Primele 54 de mii de doze au ajuns în ţară şi sunt deja distribuite în raioane. Anul trecut, aproape 15 mii de copii s-au îmbolnăvit de pneumonie, iar 50 dintre ei şi-au pierdut viaţa.

Datele Centrului de Sănătate Publică arată că, numai în primele 7 luni ale anului curent, aproape unsprezece mii de copii s-au îmbolnăvit de pneumonii până a împlini vârsta de 2 ani. Statisticile în continuă creştere au alarmat autorităţile. Aşa că, în calendarul naţional al vaccinurilor s-a inclus şi unul care previne pneumoniile.
Vaccinurile sunt produse şi importate din Statele Unite ale Americii, şi deţine toate certificatele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Preparatul se va administra gratuit. Primele 54 de mii de doze au ajuns în ţară în această săptămână.
Acestea sunt păstrate în depozitele Centrului de Sănătate Publică. Vaccinurile sunt păstrate la temperatura de +2 – +8 grade Celsius. Variaţia temperaturii este fixată de senzori conectaţi la calculatorul central.
În caz că si frigiderele se deconectează de la sursa de energie electrică, 2 generatoare sunt gata să le asigure buna funcţionare.
Vaccinul pneumococic este cel de-al 8-lea antidot împotriva a 12 maladii. Potrivit legii, copiii neimunizaţi nu sunt admişi în instituţiile de învăţământ. Anul trecut, aproape 15 mii de micuţi de până la 2 ani s-au îmbolnăvit de pneumonie. Din nefericire, 50 de micuţi au murit înainte de a împlini un an.

[youtube]http://youtu.be/a4jE2vreZc4[/youtube]

NATALIA SARIOGLO, VITALIE DRĂGĂLIN, PENTRU COTIDIAN

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii