Selectați pagina

Din luna ianuarie pașapoarte biometrice și in Israel

Din luna ianuarie pașapoarte biometrice și in Israel

Comentariu APARATORUL: Tot mai multe state eliberează cetatenilor săi pașapoarte biometrice. Moldova a fost printre primele state experimentale. Pașapoartele biometrice în RM se eliberează fără alternativă din ianuarie 2011. În Israel acest proces incepe abia acum. Dar și acesta este la nivel de experiment pe parcursul anului 2013, mentinînd dreptul de alternativă pentru actele de tip vechi.

Miercuri, 28 noiembrie, Parlamentul Israelului a aprobat proiectul cu privire la crearea unei baze de date biometrice și emiterea documentelor de identitate “inteligente”. Pe tot parcursul experimentului, care se va desfășura de la 1 ianuarie 2013 până în decembrie 2014, alegerea de a primi acte de tip nou va fi pur voluntară, dar după finisarea experimentului va începe schimbarea centralizată a documentelor tuturor cetățenilor.

Pentru noul “registru al populației” de la voluntari vor fi colectate amprentele digitale de la două degete, și de asemenea va fi făcută o fotografie biometrică. Toate aceste informații vor fi stocate pe un microcip în certificatul de identificare și vor fi dublate în baza de date centrală. Autorii proiectului de lege indică faptul că datele biometrice în primul rând, vor ajuta la protejarea documentelor de contrafacere.

Inițial, la colectarea datelor biometrice va fi angajat doar departamentul Administrației de înregistrare a populației din Ashdod, apoi proiectului se va alătura Petah-Tikva și Kfar-Saba, ca în 2014 primirea documentelor biometrice să fie accesibilă în fiecare oraș.

Traducere pentru APARATORUL de pe 3rm.info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *