Selectați pagina

Din ianuarie 2017, patenta de întreprinzător va dispărea

Din ianuarie 2017, patenta de întreprinzător va dispărea

intreprinzatoriÎntreprinzătorii din ţară vor putea activa încă cel puţin un an în bază de patentă. Anunţul a fost făcut de către ministrul Economiei.

Oficialul a menţionat că, în această perioadă, va fi elaborat un nou mecanism de activitate pentru micii antreprenori şi că decizia este valabilă doar pentru cei care deja deţin patentă.

Din ianuarie 2017, patenta de întreprinzător urma să dispară. Autorităţile au decis, însă, să amâne acest termen, pentru a găsi un compromis cu întreprinzătorii.

“Noi înţelegem faptul că voi aveţi o experienţă de ceva timp îndelungat în spate, v-aţi deprins cu această formă şi vă trebuie acest element de tranziţie şi noi o să vă oferim această posibilitate de tranziţie, că va fi un an, doi ani de zile această perioadă o să discutăm”, a declarat ministrul Economiei, Octavian Calmîc.

Totuşi, vot putea activa în bază de patentă doar întreprinzătorii care deja o deţin. Altele noi nu vor mai fi eliberate. În două săptămâni, Guvernul şi un grup de lucru format din reprezentanţii Asociaţiei Micului Business vor începe elaborarea unui noi mecanism care va înlocui patenta.

“Noi ne-am întâlnit de mai multe ori cu dumneavoastră şi de data aceasta ne bucură faptul că acceptaţi cerinţe ale noastre, lumea se bucură de faptul că aţi promis că macar că o să le prelungească patenta”, a spus preşedintele Asociaţiei Micului Business, Eugen Roşcovan.

Totuşi, după şedinţa cu ministrul Economiei, întreprinzătorii au schimbat macazul.

“Noi vom negocia până când va fi soluţionată problema aşa cum este şi cum trebuie să fie convenabilă agenţilor economici şi să fie acceptată de guvernare. – Aţi fi de fi de acord doi ani? – Noi am fi de acord şi 10 ani”, a spus Roşcovan.

“Noi am cerut aceşti 10 ani fiindcă deoarece acesta este un termen benefic pentru noi şi pentru guvernare pentru a găsi o alternativă pentru noi”, a declarat deţinătorul de patentă, Grigore Mârciuc.

Peste 18 mii de întreprinzători activează în Moldova în bază de patentă, dintre 12 mii au afaceri în domeniul comerțului.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.