Selectați pagina

Din această toamnă, instituțiile medicale vor putea fi gestionate în regim online

Din această toamnă, instituțiile medicale vor putea fi gestionate în regim online

SIIFInstituțiile medicale din Moldova nu vor mai trebui să țină registre și cartele medicale pe hârtie. Acestea vor fi înlocuite de tehnologiile informaționale moderne. Este vorba de aplicarea Sistemului Informațional Integrat în Sănătate (SIIS), care va permite gestionarea instituțiilor medicale în regim online, creat de Platforma E-Sănătate.MD, licențiată pentru elaborarea sistemelor de importanță statală.

Mai exact, acesta vine să schimbe în totalitate instrumentele de lucru ale cadrelor medicale din Moldova în raport cu pacienții, precum și cu colegii de breaslă. La modul practic, aceasta înseamnă că orice programare, bilet de trimitere la doctorul specialist, examene medicale, teste de laborator, elaborarea rapoartelor sau statisticilor, etc. se va face în format electronic și va putea fi accesat în regim online. Sistemul este comun pentru toți lucrătorii medicali din Moldova și permite vizualizarea dosarului electronic de sănătate al pacientului de către specialiști din diverse instituții medicale, bineînțeles cu acordul bolnavului și cu respectarea tuturor datelor cu caracter personal.

Pentru că este vorba despre un Sistem Informațional Integrat în Sănătate inedit  pentru țara noastră, portalul Sănătate INFO va publica timp de câteva săptămâni materiale explicative privind funcționalitatea softului, pas cu pas. Pe parcursul campaniei, veți afla cum poate fi și cum instituțiile medicale și doctorii pot interacționa cu pacienții prin intermediul acestuia.

Noul Sistem Informațional Integrat în Sănătate este oferit gratuit. Este simplu de gestionat și eficient din punct de vedere al asigurării calității serviciilor medicale. Prin aplicarea SIIS în sistemul național de sănătate, Moldova se aliniază standardelor europene de prestare a serviciilor medicale, care urmează să se îmbunătățească prin operativitate, calitate și performanță.

Pe parcursul campaniei vă vom prezenta și povești de succes ale țărilor care aplică, de mai mulți ani, tehnologiile informaționale în sistemele de sănătate și schimbările  care le generează acestea.

 „După lansarea în urmă cu cinci luni a portalurilor de acces pentru pacienți, medici și instituții medicale, suntem astăzi gata să anunțăm că prin intermediul acestui sistem integrat venim cu noi module și aplicații care vizează digitalizarea tuturor proceselor la nivel de instituție medicală și activitatea cadrelor medicale. Acesta este conceput astfel încât să acopere atât asistența medicală în condiții de ambulatoriu, medicina primară și specializată, cât și asistența spitalicească”, anunță directorul Platformei E-Sănătate.MD, Andrei Mecineanu.

Caracteristica esențială a acestui produs este că asigură integrarea tuturor instituțiilor medicale, a medicilor și pacienților pe o singură platformă tehnologică și nu rupe traseul pacientului, indiferent de tipul asistenței medicale solicitate, ceea ce nu există până acum, a adăugat Andrei Mecineanu.

SIIS întrunește toate criteriile prevăzute de standardele europene și este în deplină concordanță cu legislația țării noastre, pentru toate componentele unui asemenea sistem – acces și politică de securitate, protecția datelor cu caracter personal, infrastructura IT și funcționalități.

„Pentru a asigura toate acestea am aplicat bunele practici și am fost asistați de partenerii noștri din statele UE, dovadă fiind licența pentru elaborarea și implementarea sistemelor de importanță statală, eliberată de către ANRCETI și autorizația din partea Centrului Național de Protecție a Datelor cu Caracter Personal. Acest produs este oferit gratuit tuturor instituțiilor indiferent că sunt publice sau private. În viitorul apropiat vom anunța și alte oferte avantajoase viitorilor parteneri”, mai precizează directorul Platformei E-Sănătate.MD.

 Sursa: e-sanatate.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. radu iacoboaie

  OFF TOPIC IMPORTANT

  tanase commented on IPS Serafim de Pireu despre cipuri si despre lepdare. Lepadarea se face constient!.

  in response to Theologie Patristica:

  Care Apocalipsa prietene? Cea in care spune ca pecetea si lepadarea vin dupa inchinarea la fiara si sunt puse de frunte sau pe mana dreapta? Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente? In Apocalipsa e un avertisment: “Şi eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărţi: De va […]

  Theologie Patristica on 22 septembrie 2014 la 2:02 am said: “Deci cipurile au implicatii sociale, in nici-un caz teologice sau apocaliptice” – Gresit! Cipul are implicatie TEOLOGICA, ECONOMICA si SOCIALA. Caci chiar Apocalipsa spune ” Încât nimeni SA NU POATA (obstructionare) CUMPARA sau VINDE (comert – economie), DECAT (conditionare) numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei”.
  Cipul ARE implicatie teologica – ceea ce nu intelegi tu cat si ceilalti ierarhi este faptul ca VOI (unii preoti si ierarhi eretici) nu priviti la INTENTIA PE CARE O ASCUNDE in realitate ACEST CIP. Tine minte bine acest cuvant; INTENTIA! Parintele Proclu spunea ca “cipul asta are si cornite”, pai cine e atat de naiv sa caute “cornitele” din cip? S-a referit la INTENTIE, evident!
  Parintele Cleopa, printre altele mai spunea; “Ce vreau să vă mai spun! În treapta a doua a păcatului, când facem fapta bună cu SCOP rău, fapta bună nu este bună.” Cipul poate sa aiba aplicatii bune nenumarate dar, … SCOPUL, in final care e SCOPUL acestor “fapte bune”?
  “Aste-s inselarile cele mai mari: sa faci pe haiducul si sa crezi ca l-ai gasit pe antihrist si pecetea lui.” – Comparatia asta cu “sa faci pe haiducul” sau “haiducie” e de la unii ierarhi eretici citire! Cuvinte de genul “haiduc”, taliban”, “fanatic”, “habotnic”, “bigot” etc. fac parte din arsenalul lingvistic al ierarhilor si popilor “iecumenisti”. “Asta nu e altceva decat un SEMN al SLABIRII credintei celei adevarate.” – Ai hotarat tu cum ca ACESTA e un SEMN de slabire in credita sau il pui din stomac? “Sfintii Parinti nu aveau pasiuni de genul”. – Serios? Ia mai documenteaza-te! “Pentru ei primordiale erau dreapta credinta si dreapta traire care te feresc si de antihrist, nu sa demonizeze tot ce le iesea in cale”. – QED! Tragi concluzii pripite, gandire premeditata tipica unui eretic. Dupa mintea ta, acesti “voi” nu fac altceva decat ca “demonizeaza TOT CE-I IESE IN CALE”? Adica fara a exista nici un fel de discernamant, tu esti de fapt “pastratorul tezaurului credintei”, ce mai… Exagerezi!
  Mai sus zici; “Sau apocalipsa inventata de voi in care pecetea si lepadarea vin si prin documente?” – sapa si tu un pic mai mult si roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere si tie cu ce scop se fac in realitate toate aceste documente biometrice, poate Bunul Dumnezeu se va milostivi si de unul ca tine.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *