Selectați pagina

Din 2019 Franţa va impune școala obligatorie de la 3 ani. Rolul părinților în educația copilului tinde să devină nul

Din 2019 Franţa va impune școala obligatorie de la 3 ani. Rolul părinților în educația copilului tinde să devină nul

Emmanuel Macron a anunțat că odată ajunși la vârsta de 3 ani, copiii trebuie obligatoriu școlarizați din toamna lui 2019, față de pragul de vârstă de 6 ani existent în prezent.

Președintele Franței a luat decizia de a coborî vârsta școlarizării obligatorii, de la 6 ani în prezent, la 3 ani din 2019: „Vreau să încetăm să considerăm școala maternă (numele dat grădiniței în Franța – n.r.) ca pe o opțiune”, a declarat Macron la o ceremonie.

În Franța, majoritatea copiilor sunt deja înscriși la grădiniță de la trei ani. În anul școlar 2015/2016, 97,6% dintre micii francezi au fost dați la grădiniță de la 3 ani.

Această cifră medie acoperă diverse inegalități, în spatele lor sunt practici profund diferite de la un teritoriu la altul”, a insistat totuși șeful statului. „Vreau ca prin această obligativitate, începând din toamna lui 2019, să putem corija aceste diferențe, care sunt inacceptabile”, a precizat Macron.

În 2013, ministrul PSD al Educației, Remus Pricopie, anunța că „în 6-8-10 ani, grădinița va deveni obligatorie de la 3 ani” și în România. Această declarație nu este deloc întâmplătoare ci arată că în realitate există un astfel plan ce se urmărește a fi impus în toate țările.

Practic, copiii vor fi instituționalizați imediat ce ies din scutece. Cei 7 (6) ani de acasă dispar. Rolul părinților în educația copilului tinde să devină nul. Calea spre îndoctrinarea de către stat este liberă.

P.S. Bizarul Emmanuel Macron, agent Rothschild, nu are copii. El și-a cunoscut soția, cu 24 de ani mai în vârstă, în cadrul procesului de școlarizare, aceasta fiindu-i profesoară de Franceză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *