Selectați pagina

Din 2014 vom avea buletine de identitate electronice

Din 2014 vom avea buletine de identitate electronice

buletin cipExecutivul a aprobat un proiect de lege cu privire la semnătura electronică şi documentul electronic. Documentul stabileşte principiile, efectele juridice ale utilizării semnăturii electronice, precum şi cerinţele care se impun faţă de prestatorii de servicii de certificare a semnăturilor electronice.

Potrivit ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, vor fi instituite trei tipuri de semnături electronice: simplă, avansată necalificată şi avansată calificată, astfel ca cetăţenii să poată alege modelul de semnătură electronică în funcţie de complexitatea şi mărimea tranzacţiei.

”Semnătura electronică simplă şi avansată necalificată vor fi utilizate preponderent în relaţiile dintre agenţii economici, iar semnătura electronică avansată calificată în interacţiunea dintre autorităţile publice şi pentru prestarea serviciilor electronice populaţiei”, a precizat Pavel Filip.

Documentul stabileşte competenţa Serviciului de Informaţie şi Securitate pentru elaborarea şi promovarea politicii de stat şi exercitarea controlului în domeniul semnăturii electronice.

Aplicarea semnăturii electronice şi a documentului electronic este o prevedere a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Pentru a intra în vigoare documentul urmează să fie adoptat de Parlament.

Din 1 martie 2014 în Republica Moldova va fi eliberat buletinul de identitate electronic cu semnătura digitală încorporată.

Sursa: Politik.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

18 Comentarii

 1. marele Păcătos

  În filmul “elysium” – este o scenă cum se pune pecetea lui antihrist, cu ajutorul unui dispozitiv – http://d1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net/bd/42/120669b0417eb5d73991a1681e5c/matt-damon-elysium.jpg

  Citez ce se spune în film: “nu retrăi, după ce îţi imprim codul de identitate, el se înregistrează în ADN, şi tu vei fi printre dânşii ca al său”

  Sfinţii au zis, pecetea se va pune în timpul fotografierii pentru documente noi – cu laserul învizibil şi insensibil!

  Azi la bancomate “mobiasbanca” – în drept cu fruntea stă o ferestruică, cameră nu poate fi nicidecum, pentru că are mărimea unui obiectiv de videocameră profesională, pe când la bancomatele vechi mărimea camerei de luat vederi nu este mai mare decât de la satanicescul mobil.

  Răspuns
 2. Matei

  Nu prea iti inteleg aluzia privitor la pozele celea – cam care ar fi raspunsul la ceea ce am enuntat eu?
  Asa, spui organizsm viu, dar atunci a ne proteja de asa actiuni ale laserului, e foarte simplu, nu? Si pentru ce dara sa ne facem atitea griji dara? Sau avem prea putine pe capul nostru?

  Răspuns
  • marele Păcătos

   acele filme şi desene animate au ieşit pe piaţa cinematografului prin 1991, 1998, 1996, pe când gemenii au fost date jos prin mai multe explozii organizate de către CIA şi FBI americane, abia în 2001.

   jidovii şi diavolii prin filmele hollywoodiene au să arate mesaje din pur motiv că nimeni nu crede în cele ce au să se petreacă, ei nu au ce să ascundă.

   o desfrânată se făureşte (de draci) atunci când îşi expune lista “jertfelor”, îi face curaj vrăjmaşii nevăzuţi.

   însă aceste făpturi la fel încearcă să deprindă pe oameni cu tot felul de cătuşe mintale, ca să ajungă omul să râdă în glas de cei ce-şi fac cruce la arătare, sau să nu primească cuvântul Adevărului în nici un chip, defapt astăzi le vedem pe toate acestea..

   în airporturi se spune că, aparatele de identificare a oamenilor după “datele biometrice” nu au nevoie ca omul să-şi scoată căciula, ochelarii(de soare), sau să-şi radă barba (dacă i-a crescut), respectiv, cum poţi explica acest lucru?
   camera ce, scanează structura craniului?

   cineva dintre fizicieni zicea că, marcajul (gravura) cu raze de izotopi emană radiaţie, ceea ce dovedeşte posibilitatea “scanării” a celor ce au paşapoarte “biometrice”.

  • Irina

   Stii, de cand e aparatorul, tot urmaresc activitatea si postarile tale aici. Si ma mir de indrazneala pe care o ai, de lipsa de frica si de raspundere. Pt orice sfat sau cuvant vom raspunde in fata Domnului, iar sfintii dupa lungi rugaciuni si posturi primeau oameni la ei si le dadeau sfaturi cu frica si bagare de seama ca nu cumva sa raneasca sufletul. Iar tu, dai in stanga si in dreapta sfaturi peste sfaturi, mai ceva ca un doctor in teologie sau un pustic care are o lunga si completa viata duhovniceasca. Crede-ma, nu am nimik impotriva ta, dar mie frica de tine….

  • marele Păcătos

   îmi pare bine.

   frica să ştii că vine de la diavol.
   de aceea nu trebuie să te înfricoşeze când scriu că – toţi oamenii cu buletin adormiţi (nu prin vărsarea de sânge) sunt în iad, până la a Judecata Înfricoşătoare a Domnului, aceste cuvinte le-a spuns Hristos Dumnezeu Însuşi!

   Iar pe mine personal mă deranjează doar una, că ni se impune pierderea sufletului cu dea sila – benevol.

   Când îi explic cuiva despre pericolul numerotării şi pecetluirii, îmi zice – ce legătură are documentele cu religia, şi încep să le explic că are legătură directă:
   numele de Botez este primit prin simboliste, adică mistic
   la fel şi numărul înlocuieşte personalitatea divină prin număr care arată în mod special nefiinţa (lipsa de Duh Dumnezeiesc) cuiva.

   cine – Ioan
   al câtulea – al 1234567890000-lea

   Mă rog să mă ierţi, dar pe mine, repet, doar asta mă deranjează, să nu primească Creştinii pe satana.

   Şi dacă Patriarhul tace, noi ce?

  • Irina

   Oh, crede-ma stiu toate din cate scrii. Si adevarat, scrii una si aceiasi in fiecare comentariu. Plus foaaarte imprastiat.
   Alta e problema. Nu in frica, si poate nu in mandria ta cat de multe stii(poate ma gresesc, dar induci o idee ca esti atoate stiutor si te mandresti cu asta), problema e in faptul: Nu te temi ca cumva un sfat de-al tau poate bun, dar poate nu placut lui Dumnezeu(tu doar nu esti sigur) sa sminteasca pe cineva si sa raspunzi pt distrugerea unui suflet?

  • simona

   marele Pacatos,

   Botezul este o Sfanta Taina , este lucrarea lui Dumnezeu asupra omului . Ce altceva mai puternic decat lucrarea lui Dumnezeu poate sa distruga aceasta Taina a Botezului ? Care este dogma care defineste aceasta antitaina si cum se numeste pacatul respectiv , care conduce la pierderea mantuirii ?As vrea sa-l indici intre pacatele enuntate in Sfanta Scriptura si nu in inventii in afara ei . Caci stii , ca cine va scoate sau va adauga de la el ceva . . . Deci sa vorbim din cuvintele Scripturii ! Care este pacatul care desfinteaza Taina Botezului ?

 3. Matei

  Ideea ta e un pic mai clara. Cit privește acele sisteme de recunoaștere a omului de prin aeroporturi, sunt informații cu explicații generale cum funcționează acel sistem. E vorba ca el calculează câteva distante formate de careva puncte de pe fata fiecărui om, și în dependenta de distantele dintre acele puncte (care de altfel sunt unice) poate determina cu exactitate orice persoană.
  Ca o mică remarcă – scrii mult, dar împrăștiat. Se crează impresia că ori ştii multe şi nu ştii cum mai rapid să le expui pe toate, sau că ai impresia că explici pentru persoane care cunosc aproape totul despre mai orice lucru.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   atrage atenţia ce se spune aici: http://www.youtube.com/watch?v=c2ctsHCaUcg

   minutul 0:49 – apreciază distanţa dintre iris, vârful nosului, barba, şi extremele de jos a urechilor, se crează o formulă matematică individuală.

   minutul 1:31 în colţul din dreapta de jos, apare pe o clipă o femeie, la care nu i se vede decât un ochi şi nosu’ (şi fruntea), pătratul verde înseamnă că persoana e identificată, dar ce straniu se primeşte, mai sus e descrisă situaţia doar cum se scanează, de ce aici vedem că scanează mult mai simplu? care e şmechereala?

  • Artiom

   Deacord cu tine.Ce de bine au ales punctele de identificare a fetei(6 puncte).Aceste puncte formeaza pentagonul din interiorul stelei cu 6 virfuri ( steaua satanistilor).

 4. marele Păcătos

  Soră Irina

  cu ce sânt mândru – că mai toţi din jurul meu îmi zic că sunt sectar, fanat şi neântreg la minte?
  când fiecare dintre semenii cu care am fost alături zeci de ani îmi zice că m-am abătut de la calea cea dreaptă şi nu merg în rând cu lumea şi sunt gata să sară la bătaie pentru fiecare cuvânt care aduce aminte de Hristos?

  Poate că ai dreptate, că smintesc pe cineva, dar oare să-mi fie frică mai mult de fraţi şi surori decât de Tatăl Ceresc?

  Nu vreau să fac nimic din mândrie, dar dacă cunosc ceva, nu vreau să păţesc ca sluga cu un talant din Evanghelie, ci mai degrabă să-l înmulţesc că nu am nimic al meu, dar cum zice Cuvioasa Elena: 2 lucruri ne despart de Dumnezeu, mândria şi neştiinţa.

  Şi când merge vorba de Adevăr, nu este admis să fii căldicel, nici rece, ci doar fierbinte!

  Cum Hristos pe Cruce, aşa şi creştinul nu trebuie să se teamă de nimic.

  Şi dacă Măicuţa Domnului a zis că toţi cu cod se duc în iad, după moarte, păi de ce să tac?

  Poate se vor sminti 10.000 din pricina mea de vor fi înainte de asta împietriţi la inimă, dar un suflet se va pocăi – mai mare bucurie va fi în Ceruri, decât să nu smintesc pe nimeni, ci să piară din neştiinţă.

  Este ştiut că, duhurile întunecate repetă viclenia într-una, dar faptele care se nasc din acele gânduri sunt pierzătoare de suflet. Şi dacă e aşa, de ce noi, care ne numim Creştini trebuie să facem mărturisirea Adevărului cu socoteală?

  Când va mai fi vreme de pocăinţă?

  Ce fel de pocăinţă când toţi merg pe aceeaşi treaptă? tot mai jos şi mai jos!

  cipul e pierzător, codul e lepădare, pecetea e moartea sufletului pe ntru veşnicie şi se pune INVIZIBIL!

  iată fotografii, şi dacă vreai, explică, ce fel de utilaje sunt? :http://usmalos.com/modules.php?name=UsmalosWorld&pa=showpage&pid=217

  Răspuns
 5. Agnia

  Pentru adevar trebuie sa suferi, marele Pacatos.Daca esti atacat,inseamna ca lucrarea este buna.Doamne ajuta.

  Răspuns
  • Artiom

   Marele pacatos, te sustin, si nu cred ca esti mindru.Eu deasemenea am nimerit in asa situatie atunci cind, (dupa ce am cercetat parerea mai multor Preoti si Monahi si am incercat sa aflu cit mai mult despre IDNP), am spus apropiatilor ca trebuie sa ducem inapoi documentele de identificare ce contin IDNP si sa scriem declaratie precum ca nu dorim sa avem numar personal.Ei cind au auzit dindata au sarit cu replica: “in ce secta te-ai dat?”, si au inceput sa-mi enumere consecintele negative lepadarii de IDNP ,pentru trup. Cu amar constatam ca majoritatea crestinilor au ramas numai cu denumirea de crestin, Deoarece suntem foarte slabi cu sufletul.Ne este greu sa renuntam la comoditatile lumesti in favoarea posibilei salvari sufletesti. Va rog sa ma iertati.

 6. Artiom

  Vraeu sa mai spun ca am observat ca unele filme au scopul de deinformare, sau crearea imaginii false referitor la faptul cum se va savirsi pecetluirea. Am privit citeva filme artistice despre cipizare si in ele se arata ca cipzarea va avea loc direct si ca omului i se va spune ca i se implanteaza cipul, sau i se pune pecetea.Din acest motiv unii spun ca:”Atunci cind o sa-mi puna cipul sau pecetea, o sa ma dezic”. Pecetluirea poate avea loc fara stirea omului deoarece el deja a acceptat sistemul de identificare prin IDNP. Si cu atit mai mult ca, la ultima etapa omului ii va fi si mai greu sa se dezica de comoditatile lumesti ce le vor oferi cipurile deoarece vor fi create conditii viclene ce il vor pune pe om sa aleaga intre moarte si piine.
  Dspre aceste pericole nu trebuie sa tacem.
  Domnul sa ne ajute la lucruri bune.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.