Selectați pagina

Digitalizarea continuă: Vei putea înscrie copilul în clasa I doar online!

Digitalizarea continuă: Vei putea înscrie copilul în clasa I doar online!

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat Direcției generale educație, tineret și sport să creeze un sistem de înregistrare on-line a copiilor în clasa I, după modelul “e-gradiniţa”, scrie publika.md

“Eu cred că rezultatele care sunt astăzi pe înscrierea transparentă în grădinițele din Chişinău ne arată nouă că trebuie să mergem mai departe și să venim cu “e-școala”. Vreau ca înscrierea în clasa I-a să fie exact ca la grădinițe. Să fie transparent, pentru ca fiecare părinte să vadă școala, rândul, numărul copiilor și să nu alerge ca veverița pe la toți directorii”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Solicitarea edilului vine în contextul în care funcționarul spune că i s-au raportat cazuri în care părinților li se cere câte 200 pentru înscrierea copiilor în clasa I.

“Cu preluarea mandatului de viceprimar mi-am trasat ca obiectiv să scad nivelul birocrației în instituțiile de învățământ din municipiu. Am încercat la maxim să deschid Direcția generală educație, tineret și sport către părinți și către cetățeni. Au fost excluse foarte multe bariere birocratice între părinți și directorii de grădinițe. Mi se raportează că se cer de la 200 de euro pentru înscrierea copiilor în clasa I-a. Noi suntem obligați să oferim educație și să luptăm cu fenomenul corupției în instituțiile de învățământ din capitală. Este important ca părinții să știe că aceste taxe sunt percepute ilegal”, a menţionat Ruslan Codreanu.

Amintim că înscrierea copiilor la grădinițele din Chișinău se face prin intermediul platformei online www.egradinita.md. De la începutul anului, pe platformă au fost înregistrate peste 6.000 de cereri de înregistrare a copiilor la instituțiile preșcolare din Capitală

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.