biometricFBI lucreaza la un sistem ce va depasi si cele mai terifiante teorii legate de Big Brother. Institutia americana va lansa in 2014 un sistem de recunoastere faciala ce va fi implementat in camere de supraveghere din locuri publice.

Proiectul in care FBI a investit 1 miliard de dolari poarta numele NGI (Next Generation Identification) si include folosirea de date biometrice, scanari ale irisului si identificarea vocii pentru a-i captura mai repede pe suspectii urmariti la nivel national, scrie Engadget.

Sistemul de recunoastere faciala FBI va fi conectat si la un numar mare de camere de supraveghere din locuri publice si va putea recunoaste fetele celor urmariti in multimi de oameni.

Tehnologiile de recunoastere faciala au fost atacate in mod repetat de asociatiile ce au ca scop protejarea intimitatii, iar implementarea lor in scop comercial de catre Facebook a adus probleme retelei sociale in Germania, deoarece incalca legile Uniunii Europene.

210

Cititi mai jos cum functioneaza programul de recunoastere faciala. Aceste curs le este predat tehnicienilor din cadrul Serviciului Telecomunicatii Speciale si ofiterilor Ministerului de Interne. Multumim oamenilor care ne-au pus la dispozitie acest material si ne rugam bunului Dumnezeu sa-i ajute in tot ce fac.

Continuarea >>>