nymiNymi este un gadget despre creatorii săi spun că poate înlocui parolele la mail și diverse alte coduri pe care trebuie să le introduci în viața de zi cu zi. Acest dispozitiv, care este sub forma unei brățări și se poartă la mână, decodează și activează conturile tale personale în funcție de bătăile inimii.

Mai exact, brățara se comportă ca un aparat care îți face o electrocardiografie de fiecare dată când ai de introdus o parolă. Proiectanți lui Nymi spun că dacă o poartă altcineva cu siguranță nu va putea să intre în conturile tale personale, întrucât rimtul cardiac nu este identic, diferă de la o persoană la alta.

Pentru a-ți înregistra profilul, brățara are nevoie, la prima purtare, de două minute pentru a-ți înregistra electrocardiografia.

Producătorii, Bionym, speră să convingă mai multe companii să integreze sistemul lor. Deocamdată, Nymi poate fi folosit pentru a primi notificări de la telefonul tău și să-l instalezi pe diferite gadgeturi, computere și tablete pentru a-ți deschide diverse conturi securizate. Inițial, aparatul va fi compatibil cu sistemele de operare Windows, Android și iOS și OS X.

Nyimi este deocamdată în fază de proiect, iar cei care îl comandă înainte vor plăti în jur de 80 de dolari. După aceea, brățara va costa aproximativ 100 de dolari.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com