Selectați pagina

Biserica Ortodoxă din Grecia îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze

Biserica Ortodoxă din Grecia îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze

Cităm o ştire apărută pe portalul digi24.ro:

Sprijinul Bisericii ar trebui să fie un instrument valoros în campania de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care în rândul scepticilor în ceea ce priveşte imunizarea în condiţiile în care în rândul scepticilor în ceea ce priveşte imunizarea în Grecia se numără multe persoane religioase.

sinodul greciei indeamna spre vaccinare

DIAVOLUL A AJUNS SĂ PREDICE DIN AMVON: Biserica Ortodoxă din Grecia îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Grecia a redactat o circulară cu 12 întrebări şi răspunsuri pe tema vaccinării împotriva COVID-19. Documentul va fi citit credincioşilor în bisericile din toată ţara, relatează dpa.

Scrisoarea de patru pagini, publicată de ziarul grec Kathimerini, nu conţine doar răspunsuri la întrebări medicale precum efectul vaccinării împotriva variantei Delta a coronavirusului, ci abordează, de asemenea, teoriile conspiraţiei privind pandemia de coronavirus, transmite Agerpres.

„Vaccinurile împotriva coronavirusului nu conţin microcipuri. Acestea sunt teorii nerealiste bazate pe campanii de dezinformare, care circulă pe internet”, scrie ziarul, citând documentul Bisericii Ortodoxe din Grecia.

Scrisoarea clarifică, de asemenea, o teorie a conspiraţiei populară în Grecia potrivit căreia vaccinurile conţin celule de la embrioni. „Nici un vaccin nu conține așa ceva”, mai informează Sinodul Bisericii Ortodoxe elene.

Guvernul elen încearcă să încurajeze vaccinările prin diferite măsuri, de exemplu prin acordarea unui card în valoare de 150 euro pentru tinerii care se vaccinează, dar şi prin măsuri de constrângere.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este în prezent obligatorie pentru angajaţii din domeniul medical, iar cei care refuză nu mai pot lucra şi nu mai sunt plătiţi.

Sprijinul Bisericii ar trebui să fie un instrument valoros în campania de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care în rândul scepticilor în ceea ce priveşte imunizarea în Grecia se numără multe persoane religioase.

Circa 95% dintre locuitorii Greciei sunt ortodocşi, conform cifrelor oficiale, iar Ortodoxia are statutul de religie dominantă în Constituţie.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/biserica-ortodoxa-din-grecia-se-implica-in-campania-de-vaccinare-impotriva-covid-19-si-ii-indeamna-pe-cetateni-sa-se-vaccineze-1605897

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Alexandru

    Titlul este greșit, poate Ecumeniștii îndeamnă, Biserica este acolo unde este adevarul! Cum ii muniti voi pe ecumenisti Biserica ortodoxa a greciei?

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке