Selectați pagina

DGETS a emis un ordin prin care interzice colectările de bani în școlile și grădinițele din Chişinău

DGETS a emis un ordin prin care interzice colectările de bani în școlile și grădinițele din Chişinău

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău a emis un ordin prin care interzice, începând de astăzi, 21 februarie 2019, colectările de bani în școlile și grădinițele din Capitală, scrie sputnik.md

Administratorii instituțiilor de învățământ din țară nu vor mai putea pretinde bani de la părinți pentru ca aceștia să-și înscrie copii la școală sau grădiniță. În acest sens a fost emis un ordin de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău.

Vor fi interzise taxele pentru înmatriculare; asigurarea cu manuale de alternativă; prestarea serviciilor educaționale adiționale programului; consultații academice; lucrări de reparație; amenajarea și dotarea instituțiilor de învățământ; organizarea activităților extrașcolare.

De asemenea, este interzis ca pedagogii să accepte cadouri sau din partea părințiilor sau elevilor. Ordinul îl puteți găsi aici.

Centrul Național Anticorupție a anunțat că va urmări cum se execută acest ordin.

Şi noi vom urmări atent cum se execută acest ordin.#fără_corupţie_în_educaţie#fără_taxe_informale#un_copil_educat_nu_dă_mită

Gepostet von Centrul Naţional Anticorupţie am Donnerstag, 21. Februar 2019

Conducătorii instituțiilor de învățământ urmează să aducă la cunoștință angajaților și părinților, contra semnătură, conținutul ordinului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке