Selectați pagina

Dezvăluiri: sclavia modernă a muncitorilor ROMÂNI în GERMANIA…

Dezvăluiri: sclavia modernă a muncitorilor ROMÂNI în GERMANIA…

Am primit la redacție o scrisoare deschisă trimisă de un român care lucrează în Germania de trei ani și în care reclamă discriminarea și abuzurile la care sunt supuși unii români de către patronatul german, discriminare și abuzuri care, conform spuselor lui, sunt echivalentul unei forme moderne de sclavie, incompatibilă cu mult trâmbițatele drepturi ale omului clamate de germani peste tot. Cum îl cunosc personal pe expeditorul scrisorii, am încredere în corectitudinea informațiilor pe care ni le transmite…

Ionuț Vlădescu: „Salut!… Sunt un român care lucrează de aproape 3 ani în Germania. Aici am cunoscut mulți români care lucrează în diferite domenii și care ar trebui să fie egali ( conform legilor U.E) cu ceilalți cetățeni. Se pare că nu este chiar așa. Problemele cele mai mari le au românii care lucrează în agricultură; majoritatea dintre ei sunt abuzați și forțați să lucreze peste orele din contract (contractele fiind în limba germană). De obicei contractele sunt de 160 de h pe lună, cu minim de 9€ pe h. Deși aceste contracte sunt semnate de către români ele nu sunt respectate. Se respectă înțelegerea verbală dintre angajator (german) și muncitor ( român), unde muncitorul este plătit între 5\6€ pe h în mână, ajungând să muncească într-o lună peste 300 de h, inclusiv sâmbăta și duminica.

Muncitorii sunt ținuți în containere (3-4 persoane într-o cameră), unde în unele cazuri se percepe taxă pentru energie electrică și gaz. Există și unele cazuri extreme în care românilor le sunt luate actele și li se oferă bani doar pentru apă și mâncare, până la terminarea contractului (2-3 luni), când își primesc înapoi actele și banii pentru care au muncit. De subliniat că actele le sunt luate de șefii de echipă ( în general polonezi, probabil cu știrea patronului german).

Abuzuri se fac și din partea șefilor de echipă (denumiți brigadieri). Aceștia sunt plătiți la normă, nu la oră. Acești ( brigadieri) taie de cele mai multe ori din orele muncitorilor după bunul plac și îi forțează să lucreze după norme stabilite de ei, fac pontajul după bunul plac și uneori trimit oamenii în containere, lăsându-i să muncească cu zilele.

Cred că aceste abuzuri sunt cunoscute de către statul german, dar dacă nu se depune nici o plângere (muncitorii nu vorbesc germana în general) statul german nu ia nici-o măsură, pentru a nu stopa „economia înfloritoare” a Germaniei.

Acești „sclavi” au ghinionul de a nu-și găsi loc de muncă în România și suferă neputincioși în Germania. Numeroase abuzuri se fac și împotriva altor tipuri de muncitori. U.E ne vorbește despre drepturi egale, profesionale, religioase etc… Atunci cum se face că ortodocșii sunt forțați să lucreze în zilele de sărbătoare, care nu coincid cu cele catolice? ( cum ar fi Paștele), acestea nefiind luate în considerare de legile germane. În cazul acesta unde este egalitate religioasă?

Din „respect” pentru imigranți anul trecut de Crăciun nu s-a ridicat brad în unele orașe germane.Unde este egalitatea între omul venit din estul Europei, care muncește și plătește taxe și imigrantul care primește 600 de € să stea și să învețe limba germană gratuit? Eu, român, dacă doresc să studiez germana, plătesc cursul și mă duc după orele de muncă să-l frecventez. (Asta ca cetățean cu drepturi egale în U. E).

Văzând toate acestea, în mintea mea a încolțit ideea că imigranții sunt mai bine văzuți decât est-europenii, (care au fost aduși prin intermediul U.E drept „sclavi moderni” să facă muncile josnice ale ” imperialiștilor”). Imigrantul vorbitor de germană va ajunge și el șef peste estici, iar imigrantul care nu va reuși să învețe germana și să se integreze, va fi trimis în estul Europei prin intermediul cotelor obligatorii, pe principiul „Ce e bun la noi, ce e rău la voi”.

Am observat cu dezamăgire că niciunul dintre politicieni români de la Bruxelles (naționaliști sau nu) nu vorbesc, nu știu, sau poate nu-i interesează de românii lor, de frații lor batjocoriți prin țări străine.”

Ionuț Vlădescu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *