Selectați pagina

Avocat arab: Violarea femeilor îmbrăcate în haine provocatoare este „o datorie națională”. Câți musulmani cu aceleași convingeri au intrat în Europa?!

Avocat arab: Violarea femeilor îmbrăcate în haine provocatoare este „o datorie națională”. Câți musulmani cu aceleași convingeri au intrat în Europa?!

Digi24.ro: „O fată care merge așa… agresarea ei este o datorie patriotică și violarea ei este o datorie națională”, cu această declarație, în direct la TV, a stârnit controverse un avocat din Egipt.

Nabih al-Wahsh a făcut declarațiile controversate într-o emisiune televizată ce avea ca subiect de discuție un proiect de lege în legătură cu prostituția, relatează luni Euronews.

„Ați accepta ca o fată să meargă pe stradă și să-și arate jumătate de coapsă? O fată care merge așa… agresarea ei este o datorie patriotică și violarea ei este o datorie națională”, a spus el în urmă cu o săptămână.

Declarațiile au stârnit furie în întreaga țară, iar Consiliul Național pentru Femei din Egipt a anunțat că plănuiește să-l dea în judecată pe avocat, cât și pe televiziune. De asemenea, consiliul a mai îndemnat presa să nu acorde spațiu de emisie personajelor controversate care incită la violențe împotriva femeilor.

Această țară se confruntă cu un număr uriaș de violuri. Potrivit unei statistici a ONU care citează cifre al Ministerul Afacerilor Interne de la Cairo, până în 2008, circa 20.000 de violuri au avut loc anual în Egipt. Cifrele au fost contrazise de activiștii pentru drepturile femeilor, care spun că în realitate cifrele sunt de zece ori mai mari.

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii