Selectați pagina

DEZUMANIZAREA OMENIRII… În Japonia au creat roboţi clonă oamenilor decedaţi. VIDEO

DEZUMANIZAREA OMENIRII… În Japonia au creat roboţi clonă oamenilor decedaţi. VIDEO

Într-unul din episoadele serialului tv „Black Mirror”, se povesteşte o istorie despre o tînără care suferea în urma decesului unui tînăr, în locul căruia mai apoi şi-a comandat o „clonă”, pe baza tehnologiilor legate de inteligenţa artificială.

Astfel acest serial devine unul profetic, iar ceva similar se întîmplă la moment chiar în Japonia, unde roboţii imită glasurile si comportamentul celor care au decedat. Acestor roboti li se confecţionează chiar şi măşti ca să semene cu cei decedaţi.

Trebuie de remarcat faptul că utilizatorii se pot folosi de astfel de servicii doar în decursul a 49 zile. O astfel de perioadă reprezintă perioada de doliu după înmormîntarea unei rude. Prin această invenţie, dezvoltatorii spun că oamenii vor trece mai uşor peste această perioadă grea.

Pentru a beneficia de acest servici ar trebui din timp să vă adresaţi specialiştilor, pentru a clarifica detalii de caracter, pentru a înregistra vocea şi gesturi, şi pentru a scana faţa pentru a o printa la un printer 3D. Pe baza acestor date, se crează o programă care se înscrie unui robot.

Responsabil de acest proiect este Etsuko Itihara şi compania sa Digital Shaman. Acesta afirmă că a creat invenţia dată după moartea bunicii sale.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке