Selectați pagina

Dezastrele naturale vor afecta 2 din 3 europeni pînă la finalul secolului

Dezastrele naturale vor afecta 2 din 3 europeni pînă la finalul secolului

Avertisment înfricoșător din partea oamenilor de știință: 2 din 3 europeni vor fi afectați de dezastre naturale în anul 2100. Mai exact, peste 83 de ani, informează CNN.

Valurile de caniculă, inundațiile și alte dezastre care au legătură cu natura vor fi predominante în 2100, din cauza încălzirii globale și a schimbărilor climatice, se arată într-un studiu publicat vineri în Lancet Planetary Health. Asta înseamnă că aproximativ 350 de milioane de oameni vor fi în riscul să-și piardă viețile sau să aibă de suferit de pe urma acestora.

Potrivit studiului, dezastrele naturale ar putea ucide circa 150.000 de oameni anual, între 2071 și 2100. Pentru comparație, 3000 de oameni mureau din aceleași motive între 1981 și 2010.

Cercetătorii mai spun că 99% din decesele cauze de vreme vor fi cauzate de valurile de caniculă. Ceea ce înseamnă că oamenii vor fi mai predispuși la boli cardio-vasculare, la accidente vasculare cerebrale și la boli respiratorii.

„Gândul că asemenea evenimente au loc tot mai des este înfricoșător”, a spus Andrew Grundstein, profesor de geografie la Universitatea din Georgia, Statele Unite.

Potrivit studiului, țările din sudul Europei vor fi cele mai afectate. Astfel, aproape toată populația din Italia, Grecia, Spania, Croația, Cipru, Malta, Portugalia și Slovenia va fi afectată de dezastre naturale. Rata deceselor ar urca până la 700 la un milion de locuitori anual.

În comparație, unul din trei locuitori din Danemarca, Islanda, Finlanda, Norvegia și Suedia va fi afectat.

În ceea ce privește inundațiile, numărul deceselor va crește de la 6 la 233 până la finalul secolului. Pe de altă parte, seceta va afecta producția de alimente necesare pentru 138 de milioane de oameni.

Studiul a fost finanțat de Comisia Europeană și a fost realizat de cercetători specializați în schimbări climatice și geografia populației de la Joint Research Centre.

Sursa: digi24.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке